Neerlands trots in bange dagen

Hedenochtend viel mijn oog op een artikel met de titel “Twitterende wijkagent rolt wietplantage op“. Bij het lezen van de kop schoten mijn tenen direct in allerlei onnatuurlijke standen. Stompzinnig en hypocriet redeneren aangaande het verbouwen van cannabis, daar kan ondergetekende heel erg slecht tegen. Het geruststellende van een medium als Twitter is dat je in de hier geschetste situatie contact kunt opnemen met zo’n twitterende wijkagent. Zo gezegd, zo gedaan. Met wat hulp van Meedogenloos-collega Petra werd de Twitter-naam van deze mijnheer herleid waarna de hiernavolgende korte – maar daarom zeker niet minder teleurstellende – conversatie volgde.

Michiel: Beste @wijkag_halsema, kunt u mij uitleggen waarom we in NL wiet mogen roken, het mogen (ver)kopen maar niet mogen verbouwen? Is best raar?

de heer Halsema: @Anarchiel het ongevraagd de veiligheid van buren in gevaar brengen door dit in huis te doen, overtuigd mij er van goed bezig te zijn 🙂

Michiel: Dat was mijn vraag niet, beste @wijkag_halsema. U houdt met uw gedrag een uiterst hypocriete situatie in stand die u niet kunt uitleggen.

Michiel: Hoe kunnen mensen aan cannabis komen als het niet verbouwd mag worden? Dat was mijn vraag, @wijkag_halsema. Gaarne uw eerlijke antwoord.

de heer Halsema: @Anarchiel Tuurlijk wil ik antwoorden. Mijn taak is de veiligheid in de wijk en niet het beleid. Dat is wat ik heb gedaan 😉

En daarmee was de informatievoorziening richting de bezorgde burger afgelopen. Ik heb nog wat pogingen gewaagd om verder te converseren (zie hier) maar dat mocht helaas niet baten. Radiostilte. Mijn vraag om uitleg over het tegenstrijdige beleid aangaande cannabis resulteerde in een wazige opmerking die ik met de beste bedoelingen niet als antwoord zou kunnen typeren. In plaats daarvan moet ik het doen met een opmerking waar lichtend voorbeeld Ivo O. trots op kan zijn: een dooddoener betreffende het politiek totaal leeggemolken begrip “veiligheid”.

De heer Halsema had wat mij betreft de plank niet verder kunnen misslaan. Hoe kan iemand met droge ogen verklaren dat er gevaar dreigt voor de arme burgers, terwijl dat gevaar in eerste instantie door diezelfde persoon en zijn collegae veroorzaakt wordt? Door de criminalisering van wietteelt ontstaan er vanzelf gevaarlijke situaties waar de heer Halsema op doelt. Wil je daar vanaf, dan is de oplossing simpel en eenduidig: legalisering. Maar nee. De heer Halsema verkiest het alsmaar blussen van brandjes die hij en zijn pyromane beroepsgenoten zelf aansteken.

De tweede en laatste reactie van deze wijkagent schreeuwt om een veel te makkelijke Godwin en die ga ik dus ook maken: “Mijn taak is de veiligheid in de wijk en niet het beleid”. Een gevleugelde uitspraak die een poos geleden in iets andere vorm ook veelvuldig gebruikt werd. Een bevel is en blijft tenslotte een bevel. Het nadenken laten we wel aan de mensen die de foute belangen verdedigen over. Een typisch vertoon van de makkelijk te manipuleren menselijke hive-mind in al haar ranzige facetten.

En dit zijn dus de mensen die uw “veiligheid” claimen te waarborgen. Van harte. De ridders op het witte paard die strijden voor alles dat goed en tegen alles dat kwaad is. Dat men echter totaal geen idee heeft wat die twee begrippen precies inhouden, dat heeft de heer Halsema voor mij vandaag weer met verve bewezen.

Zomaar een korte blik op de rappe en niet te stuiten ondergang van Vernederland. Terug naar de studio.

 

 

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie