‘Meer aandacht nodig voor hulpverleners’

En dokter Co dan?

Er moet meer aandacht zijn voor hulpverleners die slachtoffer zijn van geweld. Dat vinden de ouders en vriend van de 23-jarige Haagse agente. Die (minus de punt) precies honderdveertig tekens twitterde ik om er in de volgende tweet boos over te maken. Helaas werd ik meteen twee keer geretweet en werd me prompt “Eens!” toegevoegd. Dat was bepaald niet de bedoeling. Het bericht van het ANP dat enkel door de Telegraaf is overgenomen staat namelijk in schril contrast met wat agenten met artsen doen. En daar hebben ANP noch de Telegraaf over bericht. Ondanks dat ik het door Anonymous geleverde verslag van een ooggetuige heb gepost op een site van TMG taalt nog niemand naar de arrestatie van dokter Co. Door agenten en omdat hij zijn werk deed.

Ondanks dat het bewuste artikel tot nu toe 338 keer gedeeld is op feestboek, 148 keer is getweet en (OLO @ TMG!) drie keer “respect” kreeg op hyves wordt het geen nieuws. Ook niet wanneer Schippers mede door mijn blogjes ook naar de Kamer wordt geroepen en het nog maar afwachten is of ze daar gehoor aan geeft. De media doen namelijk hun best om de circa 20.000 zogenaamd uitgezette vluchtelingen waar het tentenkamp symbool voor stond buiten beeld te houden. En dat vind ik beschamend.

Je kunt amper meer val dood zeggen op twitter zonder dat je de politie in je nek krijgt en de media er luid lawaai over maken maar als Vernederland zelf allerlei verdragen schendt dan laat het journaille zich braaf ophokken in een persvak. Om in het geval van radio 1 te gaan miepen dat busjes van de ME het zicht blokkeerden. Tip voor de NOS: koop eens wat minder decors. Koop een helikopter of beter nog cameradrones.

Laten we in plaats van te hebben over verdienmodellen voor internetjournalistiek eerst eens hebben of we de huidige mediabedrijven überhaupt nog wel willen. #hulpterapel is trending topic geweest toen het nu suspended @steunterapel werd opgericht. Coa.nl is twee keer tango down gegaan. En alle verslagen die me werden toegespeeld waren in no time trending op groningen.dichtbij. Toch werd het geen nieuws.

Wat wel nieuws werd was een foto van een document dat Chris Klomp op twitter deelde. Waarom? Omdat de pliesie aangifte deed. En de “onafhankelijke” media copypasten alles wat de pliesie zegt. Zij handhaven immers de wet als ze niet bezig zijn de wet te overtreden. De Ter Apel-leaks (1, 2) en de managementsamenvatting daarvan? Ook geen nieuws. Sterker nog, dat werd geweigerd door de online zeepbel internetfranchise van TMG en uw belastingcenten want subsidie.

Handen af van hulpverleners? Graag! Handen af van mensenrechtenschenders? Dacht het niet. Journalistiek werk belonen? Zeker. Copypastaclowns? Slopen! Helemaal sinds de beschuldiging van de gemeente dat er benzine was voor een inferno aan zelfverbrandingen gretig als kop werd gebruikt door het ANP en dus door vrijwel alle *kuch* kwaliteitsmedia *kuch* werden overgenomen. Er was benzine voor de aggregaat lutsers!

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie