#Floriade2012 | Israëlische façade op de Floriade

Zonder enige schaamte heeft Israël op dit moment een paviljoen op de World Expo Floriade 2012 waar propaganda verkocht wordt. “Het Israëlische Paviljoen laat u zien hoe ‘het Israëlische gevoel’ helpt om de wereld te verbeteren. Het veelzijdige paviljoen laat je niet alleen de innovaties en prestaties zien op tuinbouwgebied. Maar ook het vermogen van Israël om anderen te raken, te veranderen en te verrassen met nieuwe technologieën en producten zul je hier ervaren.”  Hoe Israël anderen graag raakt kunt u zien op de foto hiernaast, door middel van op afstand bediende machinegeweren.

Het paviljoen bestaat net als de op afstand bediende moordmachines uit hoogwaardige technologie. Bezoekers kunnen op grote touchscreens zelf imaginaire groenten, fruit en bloemen maken. Voor elke creatie ontwikkeld in het paviljoen plant Israël 100 nieuwe zaden. Zogenaamd om de honger te beëindigen. De hoogste tijd dus om de gamification van dit vermeende goede doel en de bijbehorende bezetting aan de kaak te stellen.

De geschiedenis van Israël die op de Floriade getoond wordt is namelijk verre van eerlijk. De geschiedenis van voor de Tweede Wereldoorlog komt niet ter sprake, simpelweg omdat er toen nog geen Israëlische staat was, en de hedendaagse apartheid wordt al helemaal verzwegen. Laat staan dat de honderden dorpen die sinds 1948 vernietigd zijn genoemd worden. (Kaart van de etnische zuiveringen in 1948.) Dat soort ellende gaat in Israël dag in, dag uit door. De Palestijnen worden uitgehongerd en uitgemoord.  En het wordt al sinds het koloniale tijdperk aan de man gebracht als milieuactivisme.

In 1901 werd het Joods Nationaal Fonds opgericht. Dat fonds plant zogenaamd bomen om de woestijn groen te maken. In werkelijkheid plant het vooral snelgroeiende bossen op plekken waar dorpen zijn platgebrand en waar de inwoners zijn weggejaagd, vermoord of in het ergste geval gevangen genomen zijn. Maar ja, dat hoort u allemaal niet op de Floriade. Dankzij uw belastinggeld. Bruin I heeft namelijk besloten de banden met Israël nauwer aan te halen en de Kunduz-coalitie heeft dat alles behalve teruggedraaid.

U en ik betalen dagelijks mee aan apartheid. Altijd al. Omdat de macht dat zo wil. Niemand die ze een strobreed in de weg legt behalve het haast fossiele lid Dries van Agt (CDA) die er pas na zijn actieve carrière als politicus achterkwam dat geen enkele normen- en waardenpartij zich kan veroorloven om een hele bevolkingsgroep te onderdrukken en langzaam maar zeker uit te roeien. De rest van de politici snappen dat steeds minder. Nu het pluche lonkt weet de SP zich ook al aardig stil te houden. Over de blokkade van Gaza hoor je ze niet meer.

Macht corrumpeert en de werkelijke macht wordt al sinds eeuwen van familie op familie doorgegeven. Kolonialisme is nooit weggeweest. Als je mee wilt doen dan zul je dat – net als oorlogen – moeten slikken. Als je het wilt doorbreken dan moet je op flink wat weerstand rekenen. Want het zit diep. Ons koningshuis is niet alleen rijk en machtig geworden door slavernij maar ook door het christendom. Daarom slaagt het CDA er zo lekker in apartheid te verkopen, Israël is immers het beloofde land. Ik weet niet hoe dat tegenwoordig gaat maar dat is er bij mij behoorlijk in getimmerd. En aangezien we tegenwoordig Uri #urineverlies Rosenthal als minister van Israël BuZa hebben is het er zo mogelijk nog harder in geramd.

Doe daar eens wat aan. Via de blogpost van @occpal over Israël als groen, goed doel vindt u een heleboel feiten die het tegendeel bewijzen. Leest u vooral ook het gratis ebook waar zij naar linkt: Greenwashing Apartheid. (pdf) En boycot om te beginnen de Floriade.

 

 

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie