Europees protest tegen ACTA in Vernederland verboten

Zoals u in bovenstaand filmpje kunt zien was zaterdag 9 juni een Europese dag van protest tegen ACTA. Toch was het in Vernederland geen nieuws. Radio 1 bracht wel drie Europarlementariërs ten tonele waarvan twee (CDA, VVD) zaten te treuren dat ACTA “dood” was en eentje (D66) die zat te jubelen. Alle drie zaten ze toneel te spelen. Er hebben vier commissies tegengestemd maar op papier is ACTA nog niet van tafel. En je hoeft maar naar het inmiddels “opgeruimde” tentenkamp in Ter Apel te kijken om te weten hoe belangrijk de papieren werkelijkheid is.

Aangezien de media nog regelmatig van “illegaal downloaden” spreken en ze hun best doen de andere kant op te kijken heeft via internet georganiseerd protest de neiging om nogal aanwezig te zijn. Zo ook in Rotterdam. Met heldere tekst en uitleg. (En ondermaats camerawerk.)

Zoals tegenwoordig te verwachten valt in Vernederland krijg je tijdens de verstoring van een gemiddelde koopgoot al snel te maken met al dan niet privaat toezicht dat veelal bestaat uit lageropgeleiden die uit een uitkering weggepromoveerd zijn. Een soort van betaald burgernet, niet zelden via de gemeente gefinancierd. Ze mogen niks meer dan u en ik, toch flikken ze van alles. Want ja, een uniform en stadswacht zijn of een V-tje op je pak mogen dragen dat geeft natuurlijk autoriteit. Ook als je bij god niet weet wat ACTA, SOPA, PIPA of wat voor lettercombinatie dan ook betekent. De pliesie gelooft je! En zo werd de demonstratie tegen ACTA in Rotterdam beëindigd.  In een pak gestoken apen konden niet tegen het lawaai en werden agressief. Dankzij hun papiertje mag je niet terugduwen. Waarom dit in Vernederland geen nieuws werd? De politie heeft geen persbericht verstuurd. Daarom niet.

Update: betere beelden via @Fenhartje

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie