Are you ready for this? Astma remix

Bovenstaande filmpje met inleidende muziek van 2 unlimited is een presentatie van GlaxoSmithKline en het heet EX 28A omdat het bewijsstuk 28A was bij de zitting waarin GSK veroordeeld werd tot het betalen van drie miljard. Toevalligerwijs hadden ze daar al 3.5 miljard voor gereserveerd en noemt men de afloop budgettair neutraal. Stiekem hebben ze er 27 miljard aan verdiend. Die boete is dus een lachertje.

 

De misdaden van GSK echter niet. In bovenstaand bewijsstuk wordt eerst een massa artsen (fuck de eed van Hippocrates, dit is corporatisme baby)  opgezweept met “who wants to be a millionaire?” waarna afgesloten wordt met het mantra dat het crimineel is om een kind met “milde astma” geen Advair® te voor te schrijven. Daarbij werd verzwegen dat je de ondanks de slogan “do more, feel better, live longer” spontaan kunt sterven van Advair®.

Ook het net iets andere Ritalin® van GSK, Dexedrine®, kan plotselinge dood tot gevolg hebben. Of dat als middel tegen (of is het voor?) kinderen met alle dagen heel druk ook zo gepusht werd? Zegt u het maar. Onderzoekers die van belastinggeld voor farmaceuten werken zeggen dat ADHD tegenwoordig ook bij volwassen de kop opsteekt of blijft hangen. Alleen moet je die onderzoekers met een kor®®eltje zout nemen.

Via een onze publiek gefinancierde universiteiten lekt er een hoop geld en kennis weg naar vervelende mensen als Timmeh en de aanverwante maffia die marketing heet. Hoewel Ritalin® en Dexedrine® beide op een soms dodelijke manier ADHD bestrijden hebben beide een apart researchtraject doorlopen. Dat moet zelfs bij generieke medicijnen, dus als het patent afgelopen is, en dan nog wordt er winst gemaakt op een pil waarvan de prijs inmiddels tig keer lager ligt.

Behalve aan Apple-achtige applausfeestjes met bonusbelofte gaf GSK ook graag geld weg aan verkiezingscampagnes, jachtpartijen en cruisevaarten.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie