Vertrouwensarts: ‘Meneer Bah heeft forse verwondingen aan zijn hoofd’

Hongerstakers_demonstratieMeneer Bah is zojuist bezocht door zijn vertrouwensarts in Vught waar hij zijn kant van het verhaal heeft verteld met betrekking tot wat er is voorgevallen gistermorgen in het detentiecentrum in Rotterdam.
Dit is zijn verhaal.
Rond 9 uur ’s morgens kwam er een bewaker de isoleercel binnen met ontbijt en koffie. De bewaker zei tegen meneer Bah:’ Jij bent fout bezig, je zet anderen aan tot hongerstaken.’ Meneer Bah zei:’ Dat doe ik niet.’ De bewaker maakte Bah vervolgens uit voor vuile neger, waarop Bah antwoordde met ‘Djoeka’.
De bewaker werd daarop kwaad en gooide het eten en de koffie de gang op.

Meneer Bah wankelde overeind. De bewaker wilde vervolgens Bah aanvallen. Twee collega’s hielden de bewaker echter tegen. ‘Maak 1 move!’ zei de bewaker. Waarop Bah zei:’ Sla me maar, ik klaag je aan!’.
De bewaker pakte een pen uit zijn zak, waarop Bah ter afweer zijn hoofd naar voren boog om zijn ogen te beschermen. De bewaker haalde vol uit met de pen.
Meneer Bah heeft een snee op zijn voorhoofd.
Vervolgens sloeg de bewaker meneer Bah met geringde vuist tegen zijn voorhoofd. Bah heeft een gigantisch ei op zijn voorhoofd als bewijs.
De collega’s van de bewaker probeerden de bewaker bij meneer Bah weg te trekken en in dit proces is meneer nog een stuk of 7 keer geslagen. Bah heeft volgens de vertrouwensarts forse hematomen over zijn hele hoofd.

Na dit incident heeft Bah meteen aangegeven zijn advocaat en arts te willen spreken. Dezen zijn hiervan pas om 16:00 uur ’s middags ingelicht. Vervolgens is het beide niet gelukt nog binnen te komen in het detentiecentrum. Meneer werd ondertussen op transport gezet naar Vught.

Meneer Bah wil ter bewijs van het incident dat de camerabeelden worden vrijgegeven. De directeur van het detentiecentrum beweert echter dat de camera juist op dat moment niet aanstond terwijl volgens meneer Bah het rode lichtje wel brandde.

De vertrouwensarts mocht vanmorgen geen apparatuur mee naar binnen nemen in Vught om foto’s te maken van Bah’s verwondingen.

De artsen hebben gisteravond geprobeerd aangifte te doen. Van de politie Den-Bosch kregen zij te horen dat ze geen tijd hadden en volgende week maar terug moesten komen.
Vervolgens hebben ze gebeld met justitie waarin hen in een gesprek van 40 minuten werd aangegeven dat ze nog wel zouden horen waar en wanneer aangifte gedaan mocht worden.
’s Avonds zijn ze gebeld dat er vandaag om 18:00 uur aangifte gedaan mag worden in Rotterdam.
De aangifte beslaat twee maal mishandeling en obstructie van behandeling van een patiënt in medische nood.

Update: BNR nieuwsradio sprak met Elcke Bonsen. Terugluisteren vergt een korte handleiding. Het fragment vindt u hier, het interview start om 1.31. Om het helemaal te beluisteren selecteert u bij lengte 10 minuten waarna u op afspelen klikt.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie