Ik vind Ivo een hypocriete lul

Ik had ook kunnen schrijven dat ik de heer Opstelten zeer onzorgvuldig vindt handelen. Of dat zijn beleid aangaande cannabisproblematiek mij grote zorgen baart. Dat was een wat meer intellectuele en journalistiek verantwoorde insteek geweest. En ook een stuk minder kinderachtig. Het probleem daarmee is echter dat het de lading niet lekker dekt. Dus daarom vind ik Ivo gewoon een hypocriete lul.

Wat nadere verduidelijking: hypocriet omdat Ivo het tegenovergestelde doet van waar hij officieel voor aangenomen is. In tegenstelling tot het verminderen van criminaliteit gaan Ivo en zijn maffiose clubje dat op onverklaarbare wijze de naam “Justitie” draagt,  op volle kracht voor het vergroten van misdadige praktijken. In plaats van nu eindelijk eens te kiezen voor een geestelijk gezonde manier van omgaan met drugs, wordt een enthousiaste terugkeer naar de oertijd verkozen. Als je niet beter wist zou je denken dat Ivo lid van een of andere in Den Haag lustig meeparasiterende Christen-aanfluiting is.

Ik vind Ivo daarbij een lul omdat hij zich met zaken bemoeit die hem helemaal niet aangaan. Als bijna veertiger die reeds de helft van zijn leven als cannabisgenieter door heeft gebracht, snap ik niet waar hij zich in vredesnaam zo druk over maakt. Cannabis is helemaal geen maatschappelijk probleem en de enige overlast die het veroorzaakt, ontstaat omdat andere Europese buurlanden een nog achterlijker beleid aangaande drugs hanteren. Criminalisering is de bron van vreselijk veel ellende en Ivo – die ik dus een lul vind – weet diep in zijn hart best dat legalisering en gedegen educatie de enige adequate oplossingen zijn.

Maar Ivo zou wel gek zijn als ie naar zijn gezonde verstand zou luisteren. Het draait binnen de afgang die we abusievelijk “beschaving” zijn gaan noemen tenslotte alleen maar om geld en macht. Criminalisering van cannabis (of welke drug dan ook) maakt handel in de desbetreffende drug enorm aantrekkelijk voor de georganiseerde misdaad. Hoe harder de vervolging van een overheid, hoe harder de drugsbaronnen staan te juichen. Des te harder Ivo en zijn kornuiten loos gaan op cannabisverbouwend Vernederland, des te meer inkomen zij uiteindelijk voor de criminele drugswereld genereren. Eén plus één is tenslotte nog altijd twee. Waar vraag is, is aanbod.

Waarom houdt deze volksvertegenwoordiger die die benaming op geen enkele manier waarmaakt dan vast aan bij voorbaat gedoemd prehistorisch handelen? Omdat Ivo ook slechts werknemer van de BV Vernederland is en daarom tevens belast is met het alsmaar moeten vergroten en uitbouwen van de toko. En hoe vergroot je als overheid je parasitaire aanwezigheid en invloed? Vooral door alsmaar dingen te blijven verbieden. Een ideale manier om extra “banen” te scheppen, verregaande controlemogelijkheden te kunnen implementeren en daarmee zoveel extra ellende creëren dat je jezelf en je graaivrindjes weer flink wat extra jaren totaal nutteloos “werk” verschaft. En u weet best wie weer voor de financiering van die zwaar vernederende ellende mogen gaan zwoegen.

En daarom, beste lezer, vind ik Ivo een hypocriete lul.

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie