Pandora

Teh lasers, fire them!Pandora is fantastische internetradio met gelet op de copyrightmaffia een heerlijk ironische naam. Hoe ze het voor elkaar gekregen hebben in onze slavenmaatschappij weet ik niet maar in 2000 mocht een groep technisch onderlegde muziekfans de koppen bij elkaar steken om het zogenaamde Music Genome Project® te starten.

Het resultaat is een muziekzender op het internet die speelt wat jij leuk vindt. In het begin was het zelfs zo simpel als naar pandora.com gaan, je te registeren met een Amerikaanse postcode (90210) waarna de site je vroeg een of meer goede bands of artiesten in te voeren en je was good to go. De site startte daarna met je als eerste opgegeven artiest en geeft je vervolgens veel muziek die je wellicht nog niet kent. Wat je leuk vindt geef je een duim omhoog, wat je niks vindt een duim omlaag. Het werkt als een trein. In 2007, vlak nadat ik de site leerde kennen, kregen de Timmeh’s van Amerika het echter klaar om een geautomatiseerd hek om Pandora te zetten door niet meer te vertrouwen op opgegeven postcodes maar te gaan filteren op ip-adressen.

Anno 20123 lijkt het er op alsof dat vermaledijde internet niet meer weggaat en dat de gebruikers ervan steeds minder accepteren dat er een hek om het wereldwijde bereik wordt gezet. Hoewel industrie en overheden inzetten op het handhaven van door oorlog bereikte landsgrenzen koester ik dankzij internet de stille hoop dat mensen eindelijk gaan beseffen dat we allemaal hetzelfde ecosysteem delen en dat we er niet omheen kunnen om de staat van dat ecosysteem eens te betrekken bij wat we doen. Maar goed ik word sentimenteel en ik dwaal af.

Pandora. Tegenwoordig is het ietsje moeilijker veel makkelijker. Voeg gewoon ProxMate aan uw browser toe. Maar dankzij onze digibete onderdrukkers is het niet onmogelijk. Proxmate is niet langer gratis. Anno 2016 is de makkelijkste optie de developersversie van Opera te gebruiken die een gratis VPN proxy biedt.

  1. Installeer Firefox (hopelijk gebruikt u dat al)
  2. Voeg FoxyProxy aan Firefox toe.
  3. Kies bij @AnonProxies een recent Amerikaans ip-adres en gebruik dat totdat het niet meer werkt. Tegen die tijd heeft AnonProxy allang een andere wel werkende proxy voor u.
  4. Zwaai naar Timmeh! Proxies zijn niet verboden ehm o fuck, maar voel u vooral niet schuldig. Pandora is volledig in overeenstemming met de verstikkende wet- en regelgeving die u en mij vooral als mogelijk terrorist beschouwt en ondertussen krijgen de uitvoerende artiesten meer publiek en worden de door de platenmaatschappijen bedachte royalties keurig netjes afgeroomd overgemaakt.

 

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie