Beschaving? Nope.

Ik zal wel weer iets niet helemaal begrepen hebben maar ik ben altijd van mening geweest dat een organisme dat zijn soortgenoten doelbewust mishandelt, martelt en vermoordt, het label “beschaving” helemaal niet verdient. Kijk ik vervolgens naar de afgang waartoe de mensheid verworden is, dan zie ik een soort die uit totaal denigrerende overwegingen als hebzucht – of nog veel triester: religieuze haat – al zolang zij op deze aardbol rondloopt, precies de ellende uithaalt die ik in de vorige zin omschreef. Als er daarom iets is dat wij niet zijn, dan is het beschaafd. Om dit punt verder te onderbouwen wil ik u graag wijzen op een artikel dat vandaag via velerlei mainstream propagandakanalen aan de slaafs ja-knikkende boerderijdieren van Vernederland werd aangeboden.

Het artikel draagt de titel “Wapenhandel floreert, export Nederland groeit” en laat daarmee weinig aan de verbeelding over. Maar onderschrijft dus wel het punt dat ik in de vorige paragraaf maakte. Hoe kun je als mens in vredesnaam het gore lef hebben om jezelf en de rest van je stukgeïndoctrineerde samenleving de benaming “beschaving” te geven als je vorig jaar een stijging van 25 procent van de inkomsten uit wapenhandel hebt behaald? Hallo? Wat is dat voor een totaal krankzinnige redenatie?

Een daadwerkelijk beschaafde soort zou zich doodschamen voor het gedrag dat wij al duizenden jaren vertonen. Stel je toch eens voor dat een of ander buitenaards ras besluit ons met een bezoekje te vereren en wij hen vervolgens mogen gaan uitleggen dat we elkaar fanatiek vermoorden omdat onze economie daarvan groeit. Of dat we elkaar doodmaken omdat het natuurlijk helemaal niet kan dat de ene mens in een heel ander sprookjesverzinsel gelooft dan de andere mens. En dat we daar dan ook nog eens onwijs trots op zijn. Volledig van de pot gerukt. De buitenaardse bezoekers zouden waarschijnlijk luidkeels lachend direct rechtsomkeert maken. En we zouden van geluk mogen spreken als deze wezens ons meteen uit ons lijden helpen verlossen; flinke nuke op die ohzo beschaafde aanfluiting en we praten nergens meer over.

Maar dat laatste is natuurlijk slechts wishful thinking. Mijn nederige excuses. We zullen het hoogstwaarschijnlijk moeten doen met nog meer oorlog, nog meer vernietiging, nog meer haat, nog meer hebzucht en dus nog veel meer ellende. Omdat we zo beschaafd zijn dat we na vele duizenden jaren elkaar nog steeds uitroeien om economisch gewin te behalen. Of om de andere partij jouw geesteszieke religieuze denkbeelden op te leggen. Of simpelweg omdat iemand jouw voorliefde voor een bepaalde voetbalclub niet deelt, dat kan natuurlijk ook. Als er maar gehaat, veracht en vernietigd kan worden.

En dat, beste lezer, is geen beschaving. Dat is een beschaming.

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie