Waarom is het toch crisis? – Het Grote Complot revisited

Maar betaal mij voor mijn heilige copyright. Amen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg vond het prima dat de Rooms-katholieke Kerk castratieceremonies organiseerde waarbij jongens één voor één werden binnengeroepen, vastgebonden en gecastreerd. De directie van het IGZ ging zelfs akkoord met het niet van tevoren inlichten van de ouders die hun kinderen aan de zorg kerk hadden toevertrouwd. En Deetman heeft het niet nodig heeft gevonden het geheugen van de politiek daaromtrent op te frissen. Want dat ze het hebben kunnen weten is ook een feit. De KVP is een voorloper van het CDA.

Politiek gezien is er nog niet veel ophef. VVD-Kamerlid Ard van der Steur haastte zich naar Nieuwsuuur om te zeggen dat Deetman vast “een wetenschappelijke reden” had het niet op te nemen in zijn eindrapport dat alle misbruik in de RKK aan het licht moest brengen. De MSM berichten ook vrij terughoudend. Er klinkt een roep om een parlementaire enquête te starten maar of dat op korte termijn ook kan is ongewis. De verontwaardiging die in het eveneens verschrikkelijke geval Robert M. laaiend tiert, blijft bij het zoveelste bericht dat het veel en veel rotter in elkaar zit met de scheiding tussen kerk en staat dan al gedacht dan ook grotendeels achterwege. Kinderen castreren. Met instemming van de overheid. Een ziedende whodunit op de Roze Khmer-bode, een paar WTF’s op de twitters en dat was het dan zo’n beetje. Door met de andere actualiteiten. Terwijl er volgens mij toch echt een heel prangende vraag aan de orde moet zijn. Is het zo dat pedopriesters hun favoriete slachtoffertjes castreerden om de puberteit te stoppen opdat ze langer lekker jongensachtig bleven?

Het zal me benieuwen of ik bijvoorbeeld een Tofik Dibi met een prangende vinger die vraag hoor hameren maar ik ben bang dat we weer zo’n hakkelfestijn krijgen als bij de commissie De Wit die tijdens een bankencrisis ging uitzoeken waar het aan ligt. Dat ligt hem aan de verwevenheid van overheden en bedrijfsleven. Met name multinationals krijgen het voor elkaar om belasting die ze ontduiken via de kapitaalmarkt aan diezelfde overheden uit te lenen. Zo krijgen ze betaald voor wangedrag. Toch staat Vernederland zodanig te trappelen multinationals hier te huisvesten dat de VS ons een belastingparadijs zijn gaan noemen. Zoals De Slag om Nederland iedere maandag aantoont hoef je als lokale “volksvertegenwoordiger” het niet te wagen voor te stellen te gaan bezuinigen op het zogenaamde vestigingsklimaat.

Hoe zou het nou toch kunnen dat het crisis is? En dat Vernederland nog steeds niet fatsoenlijk om weet te gaan met klokkenluiders? Over bijvoorbeeld wikileaks werden in het heetst van de hype wel vragen gesteld maar de regering kwam weg met een lalalala, Amerika zegt dat je het niet mag lezen en daarom doen we het niet. De documenten kennen geen officiële status. De VN zegt dat Manning gemarteld wordt en niemand doet wat. Hoe komt dat allemaal toch zo? De RVU probeerde dat al eerder uit te zoeken. Het resultaat was in  2004 te zien op tv en nu nog steeds op youtube.

Wie het begrijpelijkerwijs niet trekt om de hele tweeënhalf uur in een keer uit te zitten kan hier terecht voor de afleveringen 1 2 3 4 5 en 6. Sailliant detail: meteen al in 1 aflevering ziet u de huidige staatssecretaris Benjamin Knapen in z’n oude rol als mediamagnaat. Die naam is in de context van het misbruik van castraten bij de RKK slechts een cynische woordgrap. Beschaving, right.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie