The Hunger Project – een antwoord op hongersnood?

Bij Pauw en Witteman mocht de met een gouden lepel in zijn smoel geboren Boekestijn weer eens met zijn favoriete plannetje op de proppen komen. Bezuinigen op hongerbuikjes in Afrika. Daar valt volgens hem wel 0.1% van wat Vernederland per jaar te besteden heeft te besparen. Dat doet de overvoede Boekestijn natuurlijk niet omdat hij zo’n wreed mens is, welnee! Hij heeft een alternatief. Give a man a fish and he’ll eat for a day, teach him how to fish and he’ll eat forever. Klinkt natuurlijk hartstikke goed ware het niet dat de zogenaamd beschaafde Westerse wereld alle zeeën – letterlijk en figuurlijk – compleet aan het leegvissen is.

Boekestijn vindt vanuit zijn superioriteitsgedachte dat Afrika mee moet in de Westerse mallemolen van almaar meer. En hij vindt het volstrekt normaal dat rijkelui daar een graantje van meepikken. Vandaar dat hij de compleet toevallig in het publiek aanwezige parasiet van The Hunger Project voluit steunde. Gif spuiten van Monsanto, zo moet het!

Dat The Hunger Project 15 jaar achterloopt met het inlossen van de belofte dat het honger de wereld uit zou helpen kwam niet ter sprake. Dat het sinds de oprichting in 1977 nauw verbonden is aan Monsanto al helemaal niet. Laat staan dat genoemd is dat Monsanto berucht is geworden door het ontbladeringsmiddel Agent Orange, dat het een bedrijf is dat kopieerbeveiliging heeft bedacht voor gewassen of dat het al 50 jaar aan schandalen met zich meedraagt.

The Hunger Project leert mensen niet om op een natuurlijke wijze voedsel te verbouwen, het leert ze Roundup® sproeien. Dat is een gif waarvan inmiddels bekend is dat het de aanmaak van testosteron vermindert. Precies hetzelfde wat chemische castratie doet alleen langzamer.  Monsanto komt jaarlijks langs om te keuren welke brave boer het meest efficiënt het milieu heeft vervuild. De besten worden overdonderd met een waardeloze award en lange rit in een luxe auto naar het hoofdkantoor in de regio alwaar ze even flink in de watten gelegd worden waardoor de boeren nog liever gif sproeien waarvan hun hormoonhuishouding in de war raakt.

Terwijl het Vernederlandse volk voor de zoveelste keer kreeg ingemasseerd dat het prima is om te parasiteren op hongerbuikjes had vrijwel niemand in gaten dat ACTA ook gepusht werd. Monsanto kent illegaal gewasgebruik. Het klaagt mensen aan voor stekjes maken of voor gebruik van illegaal zaaigoed. Als je goed keek dan zag je Fred Teeven zichzelf even onder de tafel strelen bij de gedachte aan de bestrijding van biopiraterij. Met ontwikkelingshulp of hongerbestrijding heeft The Hunger Project dan ook weinig te maken. Toch werd het gebracht als liefdadigheid van de anonieme financiële markten die we zo ruimhartig steunen. O nee, wacht. Het werd gebracht als een kans om een arm continent dat wij helemaal kapot vervuilen en leegtrekken in z’n kracht te zetten. <insert hier een gulle lach van Rutte>  Om mee te gaan in de vaart der volkeren. Nu het rijke westen in een economisch dubbeldipje zit ben je immers een dief van je eigen portemonnee als je niet meelift op de groei in Afrika.

Bent u al misselijk? Mooi! Want u betaalt hier niet alleen dankzij het CDA aan mee maar ook omdat u het sponsort door producten van Unilever, Knorr, Pepsi, Coca-Cola en vele anderen te kopen. Doe dat eens niet.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie