Facebook steunt CISPA. Steunt u Facebook?

Geen idee of u er al iets over gehoord heeft maar na de pogingen van de corrupte corporate laag om door middel van SOPA, PIPA, ACTA en weetikwatnogmeer het internet in een moderne vorm van gesponsorde kabeltelevisie te doen veranderen, heeft men nu weer wat anders verzonnen. Uw vrijheden moeten en zullen verder verdampen, daar zijn we tenslotte die beschaafde en vooruitstrevende diersoort voor geworden. Dus nu heeft de elitaire inteeltlaag weer wat nieuws bedacht: de “Cyber Intelligence Sharing and Protection Act” (CISPA). De insteek is weer net wat anders dan SOPA, PIPA of ACTA maar komt op precies hetzelfde neer: zeg maar dag met uw handje. Uw anus verder opgerekt en uw vrijheden verder ingeperkt. Het ondertussen heel erg bekende verhaaltje.

Sinds kort is er een lijst bekend van corporaties die CISPA steunen. Die lijst vindt u hier. Een van de namen die prominent op deze lijst prijkt is de zwaar hypocriete privacyschender Facebook. Ja beste lezer, ook Facebook probeert uw vrijheden via wetgeving en verdragen te doen verdampen. En wat doet de doorsnee mensachtige? U raadt het al: die blijft dat hele Facebook gewoon gebruiken. Uweettoch. Wel online klagen en kankeren over steeds verder verdwijnende vrijheden maar vervolgens zonder met de ogen te knipperen een duimpje omhoog geven aan de zoveelste nikszeggende foto van een kat of kleuter in een of andere zogenaamd grappige pose. Menselijke achterlijkheid in een notendop.

Facebook verdient geld aan het verkopen van persoonlijke gegevens van haar gebruikers. Gebruikt u Facebook, dan overhandigt u dus vrijwillig die gegevens aan een bedrijf dat aan de andere kant ook nog eens probeert uw vrijheden af te pakken. Omdat ze in de toekomst graag nog wat meer geld over uw rug willen verdienen. Facebook gebruiken is daarom Facebook steunen. Het alsnog blijven hanteren van Facebook na de bekendmaking van hun participatie aan CISPA is hilarisch kansloos en daarom verwacht ik ook dat het grootste gedeelte van de mensheid gewoon door blijft gaan met narcistisch neuzelen over inhoudsloze leventjes. Je bent tenslotte hopeloos verloren of je bent het niet.

Mocht u echter nog wel enige eigenwaarde of zelfrespect bezitten, dan raad ik u aan Facialbook zo snel mogelijk de middelvinger te geven. Dusssss… wat wordt het? Beschikt u nog wel over een ruggengraat of is die bij u ook reeds lang geleden verdwenen? Bent u op en top Vernederlander of blijkt er stiekem, heel erg diep van binnen, toch nog een echt mens in u te huizen?

 

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie