De weinig opbeurende toekomst van cannabis in Vernederland

Ik dacht dat ik mijzelf vrij aardig op de hoogte hield wat betreft de ontwikkelingen op het gebied van cannabiswetgeving in Vernederland. Dat bleek weer eens een illusie te zijn. Want wat zie ik deze ochtend parmantig op propagandakanaal Telegraaf.nl prijken? De volgende tekst:

De VVD-bewindsman komt met een aanscherping van de opiumwet, waardoor handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt strafbaar worden. Hier komt een gevangenisstraf van maximaal drie jaar op te staan. Dat betekent een einde van de zogenaamde growshops, die allerhande apparatuur en adviezen aan thuistelers leveren.

Die VVD-bewindsman is uiteraard ome Ivo O. – de man die ik bij dezen een nog veel grotere hypocriete lul vind – en serieus beste lezer, waarom loopt dit heerschap nog vrijelijk rond? Waar is zijn enkeltje volledig gestoffeerde rechthoekige ruimte? Eerst komt mijnheer met een z’n wietpas, een idee waar werkelijk niemand behalve de criminele wereld op zit te wachten. Een maatregel die volgens Ivo’s eigen zeggen bedoeld is “om drugstoerisme tegen te gaan” maar vervolgens wel op totaal onbegrijpelijke wijze landelijk ingevoerd wordt. Het gedrocht hangt van psychotische gedachten en volstrekt onjuiste aannames aan elkaar, maar Ivo gaat ervoor. Volle kracht achteruit.

Elk weldenkend mens is er al lang en breed over uit: die wietpas gaat enorm veel misdaad en ellende opleveren en bombardeert doodnormale en uiterst brave mensen die graag een blowtje roken tot geregistreerde criminelen die tot een of andere drugssekte behoren. Het is te krankzinnig voor woorden. Maar dat kan natuurlijk krankzinniger. Waarvan vandaag akte.

Want wat is Ivo’s volgende wapenfeit precies? “Handelingen die de vergemakkelijking van illegale hennepteelt faciliteren” strafbaar maken. In de volksmond: growshops uitroeien. U weet wel, die shops die nodig zijn om kleine kwekers van hun kweekmateriaal te voorzien. Kleinschalige thuiskweek die  – voor zover ik weet dan, tegenwoordig kan de koers tenslotte per dag volledig omslaan – nog steeds toegestaan is. Ivo denkt daarmee schijnbaar de wat grotere jongens aan te kunnen pakken. Denkt Ivo nou echt dat deze jongens hun spullen bij growshops kopen?

Nee, dat denkt Ivo niet. Natuurlijk niet. Ivo is namelijk helemaal niet met het bestrijden van criminaliteit of problematiek rond cannabis bezig, mijnheer is stukje bij beetje deze prachtige plant en haar wonderschone product aan het verbieden. Het huidige “beleid” aangaande cannabis is totaal tegenstrijdig, veroorzaakt juist veel meer problemen en ellende en is daarmee een schop in de edele delen van elk mens dat wel logisch functionerende denkcapaciteiten bezit. Wanbeleid is nog een zeer eufemistische benaming. Ik kan dan ook niet anders dan concluderen dat het uiteindelijke doel is om cannabis volledig in de ban te gooien. Terug naar af, op naar een Vernederland dat zichzelf wat drugsbeleid betreft op globale schaal totaal belachelijk maakt.

En waarom? Dat mag u mij vertellen. Ik kan niet met logische argumenten verklaren waarom Ivo en zijn kameraden tot dit totaal achterlijk vertoon van ultiem falen zijn gekomen. Geen flauw idee. Het raakt kant noch wal en doet afbreuk aan elke vorm van menselijke evolutie. Het heeft geen enkel nut behalve dat het reeds overbodige drugscriminaliteit en ellende alleen maar verergert. Iets dat ik onmogelijk als wenselijke verbetering kan bestempelen. Zou het toch weer iets met die hoge mate van beschaving van ons te maken hebben?

 

 

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie