“Er moet een eind komen aan het financiële systeem dat we nu kennen”

Bankiers zijn net als politici, pas na hun actieve carrière gaan ze verstandige dingen zeggen. “Toen ons onlangs ter ore kwam dat Ad Broere de befaamde Frontier Award 2011 gewonnen had, moesten we tot onze schaamte constateren dat we de man niet kenden. Kan gebeuren. We lazen ons wat in op zijn interessante website en leerden dat hij afgestudeerd econoom is. Daarnaast is hij vele jaren bankier geweest. Vooraleer u de hooivorken invet, hij is van het goede soort. Ze bestaan. En of! Zeker diegene die ermee stoppen. En dat deed Ad. Ondertussen had hij goed gekeken naar het vaak dubieuze reilen en zeilen in de bancaire wereld. Zijn ervaringen, research en alternatieven bundelde hij vervolgens in twee boeken.
Een ex-bankier die praat over de grotere systemen achter het financieel systeem, dat is natuurlijk interessant. Zeker in tijden van crisis waarin alle geld rechtstreeks en onrechtstreeks naar de banken vloeit. Of naar de enkele families die eigenlijk achter de banken zitten. Daar kon Ad ons meer over vertellen, dus we trokken met de camera naar Amsterdam, en haalden hem voor onze lens. Geschikt voor iedereen die wil weten wie precies waarom de wereld bestiert. En hoe het ook anders kan…” Via grenswetenschap.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie