Oliedom

GroenLinks schurkt tegen de macht aan, dat was al duidelijk bij de totstandkoming van het Kunduz-akkoord en dat is het helemaal sinds Jolande Sap Shell een groene pionier is gaan noemen. Koninklijke Vernederlandse Shell, de hedendaagse VOC, het meest misdadige stukje corporatisme dat ons klotelandje heeft voortgebracht, wordt geroemd door de gedoodverfde lijsttrekker van GroenLinks. En de liefde is wederzijds. Sap benadrukte  dat Shell GroenLinks prijst om de duurzame ambities.

Sap was in haar nopjes, ze was zo tevreden met zichzelf dat ze totaal niet doorhad dat ze eigenhandig de campagne door de plee stond te spoelen. Oliedom is de nieuwe partijnaam riep iemand op twitter. Daar ben ik het van harte mee eens. Oliedom is ook het ANP en als gevolg daarvan zijn vrijwel alle media dat. Dibi maakte namelijk een fout te zeggen dat hij voor hoofdpijn zorgt door open en direct te zijn. Dat werd het “nieuws“. Sap, die als een volleerd CDA’er iedere vraag (zelfs de keuze tussen Windows en Linux) uiteindelijk weer beantwoordde met een goed verhaal het land in te willen gaan, in de ogen van de MSM  niet.

Dat de rare uitlatingen van Sap geen nieuws worden geeft aan hoezeer de media de status quo dient. De peilingen zeggen Sap en dus richten alle “journalistieke” vuurijzers zich op Dibi. Waar Greenpeace in 2010 tot woede van de SP de verdenking op zich laadde campagne te voeren voor GroenLinks voert Milieudefensie nu een campagne tegen Shell.

Onder leiding van Jolande Sap is GroenLinks overgeschakeld van machtsgeil naar machtsdronken. Van het steunen van de missie in Kunduz tot het omarmen van Shell. Het is Sap totaal naar het hoofd gestegen. Zo erg dat ze vergeet dat Shell zich net schuldig heeft gemaakt aan een ijzig staaltje censuur. Het valt Tofik Dibi te verwijten dat hij dat niet heeft gezegd. Shell heeft een filmpje van youtube laten verwijderen omdat het keihard raak was. Een veel te dure, vadsige CEO die mensenrechtenschendingen en immense milieuvervuiling op zit te hemelen terwijl de achtergrond afbladert en keiharde beelden toont van de verwoesting die Shell wereldwijd aanricht. Dat filmpje is nu ook exemplarisch voor het afbladeren van voorheen GroenLinks.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie