Weg met de overheid

Weg met de overheid2013 wordt waarschijnlijk het jaar waarin onze volksvertegenwoordigers in Den Haag de B.V. Nederland voorgoed veranderen in een fascistische politiestaat; een staat waarin de belangen van reusachtige bedrijven boven die van de inwoners gaan. Was het gedrag van de Haagse kliek op dit vlak in de voorafgaande jaren nog behoorlijk stiekem te noemen, tegenwoordig is het hek volledig van de dam en blijkt uit alles dat de overheid van Nederland er niet zit voor de inwonende mensen maar voor fictieve rechtspersonen in de vorm van bedrijven. De lang gecultiveerde illusie dat leven om leven draait, is verbrijzeld en vervangen door een nieuw doel: het oneindig doen groeien van een economie die gebaseerd is op een creatie die tegenwoordig alleen nog maar in onze grijze massa’s bestaat: “geld“.

Een van de meest treffende voorbeelden van deze uiterst denigrerende toestand is het zogenaamde “elektronisch patiëntendossier”, afgekort als EPD. Het EPD is een natte droom voor bedrijven die graag marketingprofielen maken van hun klanten om zodoende een nog veel grotere omzet te kunnen verwezenlijken. Logischerwijs werd het hele idee daarom in 2011 dan ook reeds keihard afgeschoten door de Eerste Kamer. Maar aangezien grotere omzetten altijd veel belangrijker zijn dan de wensen van mensen, maakt het EPD nu een doorstart buiten de overheid om. Wat bedrijven willen, dat zal geschieden. Of het nou het EPD, de aanschaf van een batterij aan JSF-moordtuigen of de zoveelste grondstoffenoorlog in Verweggistan betreft, bedrijven krijgen hun zin. Altijd.

Het EPD heet tegenwoordig trouwens geen EPD meer; men heeft er nu de naam “Landelijk Schakelpunt” (LSK) aan gegeven. De afkorting EPD had tenslotte door de jaren heen zo’n enorme berg aan negatieve associaties om zich heen weten te verzamelen dat het de uitbaters van dit marketingprofielenproject toch wat slimmer leek een andere benaming voor exact hetzelfde te gaan hanteren. En zo wordt een project dat als totaal onwenselijk beschouwd wordt (slechts 400.000 mensen gaven toestemming tot opname in het EPD) gewoon alsnog ingevoerd. Maakt ook niet uit of huisartsen tegen zijn of dat er kamervragen gesteld worden over de corrupte besteding van overheidsgeld bij de implementatie van het LSK, het corporate bedrijfsleven krijgt gewoon weer haar zin. Zoals dat al flink wat eeuwen langer het geval is.

En alsof bovenstaande nog niet erg genoeg was, bleek vandaag wederom aan welke kant onze volksvertegenwoordigers nou precies staan: “Ministers willen gebruik privédata makkelijker maken“. U weet wel, precies dezelfde volksvertegenwoordigers die met een campagne genaamd “Veilig internetten” op de proppen komen waarbij het eerste aandachtspunt als volgt luidt: “Bescherm je persoonlijke gegevens op internet”. Yep… Meer dan kansloos. Het is hypocrisie van de bovenste plank en elke keer wordt overtuigend bewezen dat overheden er niet voor de hardwerkende burgers zitten, maar voor de reeds schathemelrijke corporate grootverdieners die over onze ruggen graag nog wat extra miljarden verdienen.

En  zo huppelt Nederland nog wat dichter richting afgrond. Jammer maar helaas. We schijnen als bevolking niet zo veel problemen te hebben met het feit dat onze levens door democratische verkozen volksvertegenwoordigers weggegeven worden aan het corporatisme. Te druk met het kijken van the Voice of Holland deel 1348 of met het haten c.q. aangeven van bijstandstrekkers, Polen en/of Moslims.

Het simpelweg niet willen zien van wat er daadwerkelijk allemaal voor extreem walgelijke en ultiem corrupte dingen spelen gaat dit jaar daarom nog vele malen “hotter” worden dan het reeds was.

Kortom: stop die kop nog wat dieper in het zand en klaag nog wat apathischer. U kunt het!

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie