Groningen kan de rambam krijgen

middelstumMiddelstum, het zegt u waarschijnlijk niks maar het is een dorpje in Groningen dat dankzij aardgaswinning ernstig rekening moet houden met aardbevingen van vijf op de schaal van Richter. Dat nieuws bracht het ANP met de mooie woorden meer veiligheid boven gasveld Groningen. (Check de url, de kop is veranderd.)

Wat blijkt? Om het risico op heftigere aardbevingen terug te dringen moet de gaskraan ietwat dichtgedraaid worden en dat levert 2.2 miljard minder op. Dat is een flinke hap uit de 11.5 miljard die de gasbel Groningen in 2011 opbracht en daarom wordt er 100 miljoen uitgetrokken voor een PR-offensief.

Meer veiligheid boven gasveld Groningen. Kamp naar Groningen om aardbevingen. Groningers verontwaardigd over brief Kamp. ‘Doorzetten gaswinning is verantwoord’. Al 26 jaar aardschokken in noorden Nederland. Iedereen voelde al dat de beving heviger was. ‘Risico’s voor Groningers moeten omlaag’. Kamer wil meer weten over aardbevingen.

Acht berichten in nog geen twee uur tijd, het ANP ging fullblown apeshit. Ons gasgebruik is too big to fail. Als een paar boeren daar een offer voor moeten brengen dan is dat zo volgens Henk Kamp. Bovendien is die 100 miljoen ook voor het stutten van huizen, verder niet zeuren dus.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie