Oranjeakkoord

monarchieTot vanmorgen was mindermeer mijn favoriete Orwelliaanse term. Toen ik ooit een wethouder verweet ergens stiekem op te bezuinigen was het antwoord dat ik loog en dat er mindermeer uitgegeven werd. Dat betekent dat een kostenpost wel oploopt maar dat er per ontvangende persoon toch minder uitgekeerd wordt. Voor de doelgroep (PGB-ontvangers) was dat wel degelijk een bezuiniging maar desondanks vond de meerderheid van de gemeenteraad mij maar zuur. PGB’s niet met de inflatie mee laten stijgen (en daarmee kleinschalig ingekochte zorg te beknotten) werd geen bezuiniging geacht.

Sinds vandaag is mijn nieuwe favoriete fopspeen meevallende tegenvaller. Rutte grijpt de aanstaande troonwisseling aan om een offer te vragen van de oppositie aan de nieuwe koning in het belang van het land. Een Oranjeakkoord. Het is om te kotsen. De publieke omroep doet het voorkomen alsof ze altijd al gewaarschuwd hebben voor krimp door bezuinigingen en nu halen ze opgelucht adem dat de schade mindermeer is dan zogenaamd bericht. Daarenboven werden nieuwe bezuinigen meteen onafwendbaar genoemd.

Nieuwsuur ging vanavond zelfs zover dat de consument ronduit de schuld van de crisis heeft. U moet meer besteden. Dat terwijl de Rabobank onderhandelt over een boete van maximaal 330 miljoen euro over het manipuleren van de waarde van €700.000.000.000.000.000.000 aan derivaten. Natuurlijk heeft die fraude niks met welke crisis dan ook te maken. Het komt gewoon zoals nieuwsuur zegt omdat u te weinig uitgeeft.

Vandaag was verder een goednieuwsshow voor – je verwacht het niet – de Rabobank die zich bekocht voelt als wielersponsor. Het is zoals @faaz71 twittert: “Het probleem is niet het ontbreken van draagvlak bij burgers.” (Die hebben brood en spelen,  Petra) Het probleem is het ontbreken van elke betrouwbaarheid bij de politiek. Van laflinks tot domrechts, men vertelt vooral wat men denkt dat u wil horen. En afgelopen september toonde dat u daar wat graag in tuint.”

Het Oranjeakkoord dat ons door de politiek en de media gevoerd wordt, krijgt Amerika opgelepeld onder de noemer Sequester. Hoezeer dat een poppenkast is wordt in onderstaand filmpje uitgelegd en onze politieke poppenkast en bijbehorende corporate media bevinden zich niet in veel betere staat.

Mocht u desondanks toch nog denken dat het geld op is, lees dan de Telegraaf: “Het tijdperk van ongelimiteerd geld in de Amerikaanse economie brengen zet onverminderd voort. Bernanke stelt nog steeds meer voordelen dan nadelen van het blijven doorpompen van gratis geld in de economie te zien.”

 

 

 

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie