Vakbonden voeren de verkeerde strijd

Hoewel de nieuwe organisatiestructuur nog een rommeltje is -iets dat door nota bene de huidige staatssecretaris van dwangarbeid in elkaar is gezet- zijn de vakbonden al wel goed aangepast op het nieuwe discours in Vernederland en dat is die van de totale verplatting. Wat voor de roep om jip-en-janneketaal, de opkomst en de executie van Fortuyn en de doorbraak van zijn zionistische surrogaat onmogelijk leek is nu ingeburgerd.

Waar puissant rijke mensen het doen voorkomen alsof nivellering honger voor iedereen betekent, er graaiers naar de rechter stappen omdat de roverheid graaien in de zorg in zeven jaar tijd wil gaan afbouwen terwijl al het personeel dat daadwerkelijk zorg verleent al per 2014 op de sinds Lubbers geliefde loonmatiging gaat voeren de bonden actie voor Gewoon Goed Werk.

Daarmee stappen ze vol in het frame van de profeet van de graaiers: Mark Rutte. Het was zijn partij die de versimpeling van het politieke discours bedacht heeft, De jip-en-janneketaal komt uit de VVD-koker en sindsdien zijn we allemaal hardwerkende Nederlanders. Rutte mocht zomaar een hele aflevering lang bij Pauw en Witteman komen vertellen dat hij “verstandige dingen” zegt in Europa. Dat terwijl hij meent dat ene Grilli een enorme klapper heeft gemaakt bij de verkiezingen in Italië. Tsja. Laat mij nou blij zijn dat het niet Goldman Sachs is geworden.

Door in het frame van de hardwerkende Nederlander te stappen verliezen de vakbonden de strijd en verloochenen ze bovendien hun afkomst. Vakbonden zijn echt niet begonnen als onderhandelmachines voor banksters, dat zijn ze geworden door middel van propaganda reclame die u inprent dat u slechts een consument bent.  Dat bent u nog niet en dat zult u hopelijk nooit worden.

Het is namelijk niet zo dat mensen afhankelijk zijn van geld. Het is andersom. Geld is afhankelijk van mensen die er in vertrouwen. In onze compleet doorgedraaide wereld komt dat er dus op neer dat je vasthoudt aan wat je wantrouwt. Mensen geven minder geld uit.

Degenen met genoeg geld om enige invloed op de waarde ervan te hebben vinden dat maar niks. Zij vinden dat ze ieder jaar meer moeten verdienen en zo niet dan moeten er op de echte werkvloer ontslagen vallen of anderszins op kosten bespaard worden.

Het Kabinet heeft daar echter al lang wat voor gevonden. Dwangarbeid. In het kader van “re-integratie” is zelfs al bedacht om werklozen uit bed te laten trommelen door het leger. Zolang de vakbonden het bij een zwartboek houden, ze met het Kabinet van mening zijn dat werk boven inkomen gaat,  en niet ten principale pleiten voor een onvoorwaardelijk basisinkomen staan ze in dienst van het monopolie op geld en blijven we proberen of bezuinigen op alles om banken te redden werkt.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie