Habemus papam

MalefatiussMet donderend dissonant klokkengelui en geschreeuw op een plein is er een nieuwe paus gekozen. Voor de goede orde was de voornaamste functievereiste zo min mogelijk te maken hebben met het toedekken van ruim 1.000 jaar Paapse terreur en het pedoschandaal in het bijzonder.

In 754 werd “Bonifatius” vermoord omdat hij de Friezen wel even zou komen knechten. Tegenwoordig viert Dokkum zijn martelaarschap als was hij een ware held. Alsof de Rooms-katholieke Kerk ook maar iets goeds gebracht heeft. Waarom?

Ik ben geen christen maar desondanks durf ik wel te zeggen dat Christus zijn opvolger nooit met overdonderend dissonant geraas zou inwijden. Ik lees een Christus die de rijken waarschuwt dat een kameel eerder door het oog van de naald kruipt dan dat een hebbert van nooitgenoeghuize de hemel binnenkomt. Vergelijk dat eens met de stadstaat die het Vaticaan heet.

Toch lees ik in mijn timeline hoopvolle berichten als “Fransiscus, dat moet dan ook wel een beetje een groene paus worden #veelbelovend” en “Eerste indruk: Warme man. Sympathieke communicator. Een Franciscus.”

Het spijt me maar ik weet even niet wat ik van de mensen die nu staan te juichen voor de nieuwe pedoprotector moet zeggen.

Update: de nieuwe paus blijkt een bekende van Máxima en haar vader, gezellig!

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie