Tijd om te gaan demonstreren!

enoughDe perverse wens zich te conformeren aan de 3% norm van Brussel heeft geleid tot het volledig kapot bezuinigen van de economie. Bezuinigingen zijn het niet eens formeel, want het pakket aan maatregelen betreft pure lastenverzwaringen. Voor 2014 heeft dit kabinet wederom aangekondigd de lasten verder te gaan verzwaren tegen alle waarschuwingen van internationaal vermaarde economen als Paul Krugman in.

Nog nooit gingen zoveel bedrijven failliet, de toestroom in de bijstand is enorm terwijl de bijstand betekent dat eventuele kinderen worden uitgesloten van een sociaal leven. Ondertussen is de centrale overheid op bijna hysterische wijze bezig zichzelf nog verder topzwaar te maken door idiote registratiewoede ook mede ‘opgelegd’ vanuit Brussel. Het vermarkten van publieke taken gaat ondanks het evidente falen ervan (duurder en slechtere kwaliteit) gewoon door. Inmiddels zijn de kosten voor levensonderhoud zo hoog geworden dat middenklasse gezinnen in ernstig toenemende mate tot bijstandsniveau zakken.
En of we er ook nog even mantelzorg bij willen gaan doen anders laten ze onze hulpbehoevende zieken en ouderen namelijk creperen
De enigen die overal in ontzien worden zijn de crisisveroorzakers. Banken worden niet geherstructureerd, het graaien in zorg en onderwijs gaat gewoon door. Daar werkt zo’n miezerig wetje normering topinkomens totaal niet in.
Oud wordt opgezet tegen jong, ziek tegen gezond en op EU niveau de rijkere landen tegen de armere landen. De bevolkingen wel te verstaan. Dat gelden voor Griekenland, Spanje en Ierland gewoon een herkapitalisering van de banken was wordt er nooit bij verteld.

In Nederland zijn we er goed in onszelf als groep uit elkaar te drijven door onderlinge verschillen. Laten we daar eens mee stoppen! Het wordt hoog tijd dat we als burgers gezamenlijk ons laten horen en van de regering eisen dat ze onmiddellijk stoppen met lasten verzwaren. Stop austerity!
Als we dat als gezamenlijk uitgangspunt nemen is er ruimte zat om tijdens de demonstratie door middel van spandoeken en speeches ook je eigen meer specifiekere dingen te laten horen.
We laten ons land en onze burgers toch niet nog verder kapot maken?
Wanneer gaan we?

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie