De antisemietwin II: wanneer censuur niet genoeg is

israhelAls je een Twitterstorm over je heen krijgt, moet je dat gek genoeg zelf maar oplossen schrijft Elma Drayer in haar laatste brainfart. Da’s vreemd dat juist Elma Drayer dat schrijft want laat dat nou niet voor Joden gelden. Joodse studenten eisen 50 miljoen van twitter omdat #unbonjuif trending is geweest. En ja daar werden hele fouten grappen onder gemaakt. Twitter heeft daar echter censuurbeleid tegen. Per land kan verboden content en dus ook haatcontent gefilterd worden. Toch beval een Franse rechter dat twitter de IP-adressen van de hopelijk anonieme tweeps vrij te geven en nu zien geldgeile studenten(!) dus hun kans. Een rigoureuze aanval op de vrijheid van meningsuiting in de VS. Als twitter zich genoodzaakt ziet personalia te overhandigen tenzij het krankzinnige dwangsommen wil ophoesten dan is dat zeer slecht nieuws voor activisten wereldwijd.

Elma Drayer heeft het ook niet over de twitterstorm namens Samar Issawi, de Palestijn die al 248 dagen in hongerstaking is omdat Israël hem zonder aanklacht opsluit. Nee, Elma Drayer heeft het over “die dikke van de plus” maar helaas heeft Drayer niet even gegoogeld op de meme. Dan was de bron achter het viral gaan ervan niet dat vermaledijde en het ongetwijfeld antisemitische twitter geweest maar TMG of specifieker de roze khmer. De verzuchting “als ik het goed begrijp, is de combinatie van die rol met haar postuur voldoende om bij landgenoten een rood waas voor ogen te toveren” is pure bullshit. De communitymanagers hebben het vuurtje opgestookt en los van het postuur van mevrouw waren die commercials van een debiliteit van heb ik jou daar. No wonder dat het internet daar tegen ageerde. Internet lijkt dan wel gratis maar het is zeker niet goedkoop. Helaas zijn de meninkjes van mevrouw Drayer dat wel of zouden ze dat moeten zijn want het wordt hoe langer hoe erger.

Je wordt een rechtstreekse blik gegund in de krochten van de  columnist

De zichzelf kleuter in Twitterland noemende broodschrijver vindt het helemaal niks dat iedereen een internetaansluiting mag hebben. Want anders word je offline gepest zoals die dikke van de plus. En dat staat dat in Vrij (!) Nederland: “anonieme helden met te veel vrije tijd en een internetverbinding.” Huiveringwekkend zo dom. Of angstaanjagend zo kwaadaardig.

Ik ga morgen maar eens een uurtje meespammen om Samer Issawi weer worldwide trending topic te krijgen zodat de media het kunnen negeren terwijl de geheime diensten zich er weer over op kunnen winden. Dat is verder zinloos want je kunt het heel makkelijk wegfilteren maar als het de worldwide trending topics iedere avond haalt kun je niet negeren dat alle media negeren dat er heel veel mensen om hulp schreeuwen. Om bescherming tegen het achterlijke Israël welteverstaan. En tegen de media.

 

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie