Hoed u voor de hennepmania

wietsterHet is moeilijk te zeggen wat eerst kwam maar nadat het ei van private gevangenissen is gelegd is de kip geboren die growshops verbiedt. Eveneens is het gros van de legaal verkrijgbare wiet verboten. De geachte afgevaardigden die voor alcohol- en tabaksaccijns zijn hebben in al hun wijsheid besloten dat je cannabis niet kunt doseren. Welvaartsgezwel Ard van der Steur voorop.

De ironie wil dat het voornamelijk “christelijke” politici zijn die een deel van de schepping waarin ze met hun twee vingertjes in de lucht beweren te geloven willen blijven verbieden. Alsof het de vrucht van kennis van goed en kwaad is.

Enfin, een minieme meerderheid van VVD, PVV, CDA, CU en SGP die samen 77 zetels telt maakt het gedoogbeleid af en de PvdA gedoogt dat. “Justitie” wil het en dus regelt domrechts het. Wat kan het schelen dat de politie altijd liegt als het op cannabis aankomt? Wanneer Ivo O. in de Tweede Kamer doet alsof de politie niet iedere aangetroffen wietplant rooit dan zit niemand diep genoeg in de materie om te weten dat het een leugen is.

De missie van de politie is namelijk het doorbreken van het normaliseringsproces van verbotenhennepteelt. Zie dit hele slechte bangmaak pdf-je waarop het hele gedoogbeleid ondertussen drijft. Dat is dus echt een beleidsdocument van de politie. En daarin is de self-fulfilling prophecy opgenomen dat Tante Bep niet meer bestaat.

Dat is uitgekomen omdat de politie topprioriteit is gaan geven aan iedereen die aan dat signalement voldoet. En dat is in Friesland iedereen met één wietplantje. Als je een huurhuis hebt ben je na dat ene plantje zelfs dakloos. En oom agent? Die vindt het prachtig. Zie de bierdrinkers van @hennepteam_nn.

Tegen die achtergrond verweet de VVD de SP “naar de letter van de wet” criminelen te vertegenwoordigen waarmee VOC Nederland en WeSmoke werden bedoeld. Niemand die daar aanstoot aan nam. GroenLinks en de Partij voor de Dieren waren er niet eens. Dat vind ik jammer want die hadden de christelijke minderheid mooi kunnen verwijten hoe belachelijk het is om een plant – een deel van de schepping – te verbieden.

Met de nieuwe wietwet wordt het strafbaar om een tuinslang aan een wietkweker te verkopen. Mocht u dus nog denken dat u gevrijwaard blijft van deze gekte dan heb ik slecht nieuws. Het lijkt er sterk op dat een patatje verkopen aan iemand die er uit ziet als een stinkhippie verboten wordt. Omdat je dan als “gewoondenkend mens” niet mee moet werken aan het verdere voortbestaan van een junk. Die hebben immers enkel criminele intenties en laat het vermoeden hebben van een criminele intentie bij een tranactie nou eens strafbaar worden gesteld. En daar staat dan maximaal drie jaar cel op. Ook als je potgrond verkoopt in plaats van friet.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie