Vijfenveertig jaar na de moord op Martin Luther King

532026_487576067972452_1971270320_nHet is vandaag vijfenveertig jaar geleden dat Martin Luther King vermoord werd door de Amerikaanse overheid. Dat is geen complot maar een middels juryrechtspraak bekrachtigd vaststaand feit. Amerika is schuldig bevonden aan moord op één van de meest bekende vrijheidsstrijders uit de geschiedenis.

Op deze gedenkwaardige dag staan we niet stil bij deze laffe moord, we staan ook niet stil bij de machinaties van de macht en de ronduit kwaadaardige intenties die de macht verbergt. Niks van dat alles. Vanavond debatteert de Tweede Kamer op verzoek van de “Partij voor de Vrijheid” over een vermeend Marokkanenprobleem. Vijfenveertig jaar geschiedenis leert ons dat we niks geleerd hebben. Ik buig mijn hoofd in diepe schaamte.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie