Obama leest met u mee en Achmea ook

Al een beetje bijgekomen van het nieuws dat de complottheorie die stelt dat het internet gebruikt wordt als sleepnet om informatie over jan en alleman te vergaren waar blijkt te zijn? Dan zou u zich wellicht nog op kunnen winden over New York Times dat karaktermoord pleegt op Glenn Greenwald door hem in de hoek te trappen als een excentrieke blogger. (Let wel; bloggers genieten niet dezelfde rechten als journalisten en dus is de kwalificatie blogger in deze gevaarlijk.)

Interesseert u ook niks? Dan is er dichterbij huis Achmea dat vooruitlopend op toekomstige bezuinigingen alvast roept dat het afgelopen moet zijn met al die luxueuze bejaardenboerderijen. Gevalletje bijstelling van de zorgzwaartepakketten want aanstaande lijken ophokken moet natuurlijk wel rendabel blijven in deze economisch krappe tijden.

Ik waagde het daarover te twitteren en schreef: “Dus u vond geklinkerde asielzoekers niet erg? Achmea gaat bejaarden klinkeren. Gaat u weer pikken zeker?” Waarop een communicatiedoos van Achmea prompt een linkje in de mentions smeet. Geen begeleidende tekst, niks. Gewoon als soort van dwangbevel. Linkje, klikken, lezen. Wie dat doet komt uit bij de gebruikelijke corporate crap. De soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend, er komen nog inspraakavonden, daarna moet een en ander nog concretiseren, dan volgt er nog een uitlegrondje en daarna pas mogen opa en oma hun kunstgebit niet meer op het nachtkastje maar op straat parkeren.

En zo’n godvergeten doos als een @christinerompa doet dus “gewoon haar werk” door de gemoederen hierover te sussen. Helaas voor haar maakte mevroie de communicatieheks de vergissing dat op mijn hoekje internets te doen. Ik laat me niet graag tot bedaren brengen en al helemaal niet door enkel en alleen linkjes in m’n smoel gedouwd te krijgen. Want fuck you.

Gelukkig zijn al mijn oma’s en opa’s dood en valt daar niet meer op te parasiteren.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie