AIVD: Kill All Hippies

KillAllHippies-logo-[sml]-tDe begrippen links en rechts zijn zo goed als dood. In Amerika heb je de Democraten en de Repubikeinen. Het verschil tussen die twee is ongeveer net zo groot als het verschil tussen PvdA en VVD. Het zijn marginale verschillen. Obama is Bush met een kleurtje en Samsom is Rutte met een minder vlotte babbel. Veel meer verschillen zijn er niet. Van Samsom als greenpeace-activist is ongeveer net zoveel over als Obama de anti-oorlog-activist. Obama ziet weer een oorlog als noodzakelijk en Samsom lijkt het vooralsnog eens met Kamp dat we 15 jaar risico op drinkwatervervuiling moeten lopen alvorens we eindelijk een paar rotcenten verdienen aan schaliegas.

Heel verwonderlijk is dat niet, zo werkt het systeem. Economen roepen dat alles ieder jaar meer moet zijn en politici gaan daar klakkeloos in mee. En dus exporteren we ons de tyfus terwijl we wachtlijsten voor voedselbanken kennen. Daarenboven gaan we de paar honderd vierkante kilometer grond die we hebben nogmaals door de wringer halen nadat we het gasveld bij Slochteren leeggepompt hebben.  Politici schijnen te verwachten dat we het volstrekt logisch vinden dat ze als een stel verwende kleuters blijven zuigen aan een rietje van een leeggeslurpte milkshake. Waar een kleuter stopt met tot vervelens toe slurpend lawaai te maken als zhij genegeerd wordt, doen politci dat niet. Die blijven zuigen. Zelfs als de economie al vijf jaar piept, kraakt en bovenal krimpt, meent vrijwel iedereen dat als je maar genoeg je best doet er vanzelf weer veren te plukken vallen van een kaalgeplukte kip. Daarom proberen ze ook de werkloosheid op te lossen door uitkeringsgerechtigden dwangarbeid te laten verrichten.

Dankzij het dogmatische geloof in oneindige groei grossieren links en rechts in het paard achter de wagen spannen. En dat doen ze met de semi-wetenschappelijke steun van het CPB. Terwijl de tabakslobbyist minister van Volksgezondheid kanker te duur vindt en vrijwel iedereen dagelijks kankerveroorzakend “voedsel” eet hangen we collectief de ideologie van de kankercel aan. Als je verkiezingsprogramma niet over 40 jaar later gaat waarbij er dan tig meer van alles moet zijn dan zegt het CPB dat de boel niet door te rekenen valt. Het CPB is als een diëtist die voorschrijft dat je iedere dag meer calorieën moet consumeren.

Volgens het CPB zijn olie, gas en vooral schone lucht en schoon water externaliteiten die volgens het model onbeperkt beschikbaar zijn. Dat oorlogen vrijwel altijd om die externaliteiten draaien moet u maar even vergeten. Net zoals u moet vergeten dat extreem-rechts nogal in opkomst is, dat de PVV koning van de peilingen is en de Gouden Dageraad in Griekenland alvast aantoont wat die lui doen als je ze maar laat lopen.

Doordat politci van links tot rechts geloven in oneindige groei geeft de AIVD prioriteit aan het volgen van hippies boven het volgen van nazi’s. Omdat het corporatisme ons moet overleven en niet andersom.

Had ik trouwens al eens gezegd dat de oplossing voor onze problemen extreem is en niet gematigd? 😉

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie