Beter Leven

illusionZembla gaf donderdag een mooi inkijkje in hoe ziek de wereld is. Over datum vlees wordt gewoon verkocht. Met beter leven keurmerk. Ik heb bij Heiploeg op de ompakafdeling gewerkt en daar was mijn taak garnalen die in Vernederland niet langer geschikt voor consumptie werden geacht uit te pakken en opnieuw in te pakken voor de export. Dat was een kudtbaan want die garnalen mochten na tig jaar bij -25 bewaard te zijn natuurlijk niet ontdooien. Voor mij was het dus niet echt nieuws.

Het was een bestaan. Ik had een nulurencontract bij een bedrijf dat ironisch genoeg Primajob heet en daar was ik beland dankzij Rendert Algra. Rendert Algra was toen CNV, altijd al CDA en tegenwoordig het opperhoofd van de kievitseistropers genaamd Bond Friese Vogelwacht. Om te mogen stemmen over het wel of niet verslechteren van mijn arbeidsvoorwaarden moest ik verplicht lid worden van het CNV. Destijds tilde ik daar niet zo zwaar aan, tegenwoordig wel.

Denk er maar eens over na, er wordt ons geleerd dat het normaal is om te betalen om te mogen bestaan. Wat er niet bij verteld wordt is dat ons bestaan vooral draait om het in leven houden van banken en het voldoen aan verdienmodellen.

Al onze problemen en dan ook echt allemaal zijn te herleiden tot het winstoogmerk van kapitalisme en de concentratie van rijkdom. Van de NSA die ons in de gaten houdt tot die bio-industrie die vleeseters poep voert. Dat komt niet alleen omdat banken too big to fail zijn maar vooral omdat democratie bedreigend is. De hoeders van het systeem, zoals het IMF bijvoorbeeld, betalen helemaal geen belasting. Des te rijker je bent, des te aantrekkelijker het wordt om een expert in te huren om belasting te ontwijken dan om het te betalen. Ben je architect van het financiële systeem of uitvoerder daarvan dan mag je de ultieme freeloader uithangen. En om het nog aantrekkelijker te maken wordt ieder incident bestraft met een boete die lager is dan de winst van de criminele gedraging was.

De politie kan dat weten en lijkt dat te weten. Eénstrepers van de hennepteams koesteren hun baantje echter zozeer dat ze niet willen beseffen hoe krom het is dat alcohol legaal is terwijl naar schatting 40-60% van alle politie-FTE’s naar een fokking plant gaat. Puur het verdienmodel van het op racistische gronden ingevoerde verbod maakt dat de hashtags #hennep en #hennepkwekerij overlopen met agenten die niks te doen hebben behalve trots twitteren over ieder plantje dat ze uit de grond trekken. En dat terwijl de war on drugs in Amerika tanende is. Twee staten hebben de plant inmiddels gelegaliseerd en een dozijn staten zijn daarmee bezig.

In Nederland rollen de kwaliteitsmedia de rode loper uit voor cijfers over de war on drugs. Hoe hoger de vermeende straatwaarde, hoe gretiger het wordt gepubliceerd lijkt het wel. En het is – gelet op het verdienmodel – gratis kopij.

Ondanks dat de politie eerder verzon dat 80% van de wietteelt voor de export is, copypaste Metro vandaag dat er in Nederland 18 miljoen “hennepplanten” staan. De politie sloopt 5400 kwekerijen per jaar en daarna roepen de media dat de politie zegt dat het na de ontruiming altijd een bende is. No shit Sherlock! Jullie komen met je geweldsmonopolie alles slopen, maken mensen dakloos en klagen vervolgens dat er huizenhoppers in het particuliere huurcircuit bestaan. Dat is geen kip-of- ei-shit mensen. Zelfs zonder stroomstelende kwekers zal er altijd cannabis bestaan omdat het een plant is die op deze planeet voorkomt. Maar nee, de natuur is te moeilijk voor het verdienmodel en dus roepen de loonslaven om een toenemende militarisering. Ook als een meerderheid  tegen de huidige heksenjacht is.

Het verdienmodel zorgt ervoor dat steeds minder mensen meer macht krijgen waarna steeds meer mensen gehersenspoeld raken. Omdat 50 chemicaliën goedkoper zijn dan de smaak van een aardbei zitten er 0 aardbeien in aardbeienmilkshakes die je niet zelf maakt.

De oorlog tegen drugs en terreur, de “strijd” tegen kanker, alles wordt gedreven door een verdienmodel dat doorgestoken kaart is. Zelfs het vermeende antwoord op hongersnood is een opzichtige scam.

Op een schaal van 1 tot 10 bereiken de onthullingen van Edward Snowden inmiddels 12. U was bang dat uw bankgegevens verkocht werden? Te laat, internetbankieren is inherent onveilig omdat de NSA het ten dienste van de architecten van het too big to jail bancair systeem het zo gewild heeft. Doneert u aan Mailpile dan gaat er bij wijze van spreken een belletje af bij een geheim agent bij u in de buurt. Lavabit en Silent Circle hebben zichzelf  al opgeheven voordat de mainstream media de kans had om te berichten over iets engs als bijvoorbeeld al.qaida.mail.ji-fucking-had. Dat doet het al 12 jaar goed voor de spooks. En voor het verdienmodel.

Ondertussen zitten we dus wel mooi met dat vermaledijde internet en krijgen we binnenkort filternet ondanks dat gecertificeerde cyber-experts zoals ik #wegmetcyber zeggen en mijn keurmerk als cyber-expert net zo nep is als het beter-leven-keurmerk. Het is een goed advies zoals wikipedia een goede site is en linux een goed besturingssysteem is. Het is echter een advies dat Fox-IT nooit zal geven, net zoals Fox-IT nooit iets als wikipedia of linux zal leveren.  Vanwege het verdienmodel. Liever 1 Tim Kuik dan 100.000 Piraten.

Zoals Vinay Gupta op OHM 2013 zei “We’re fighting for free software running on top of hardware that was manufactured by slaves.” Als we de crisis willen oplossen en een beter leven tegemoet willen zien dan moeten we onder ogen zien dat het systeem gebaseerd is op geweld en onderdrukking. Op kolonialisme.

Wat we ook onder ogen zullen moeten zien is dat hard werken niet de oplossing is. En iedere dag in de file staan is dat al helemaal niet. Friesland had geen last van de hongerwinter maar kent nu wel wachtlijsten voor voedselbanken zo luidt mijn favoriete Godwin. Helaas is ‘ie waar.

Vele consumenten kiezen echter liever voor een ziekmakende kiloknaller dan dat ze zich afvragen waarom de zorg in godsnaam te duur zou zijn. Het is het verdienmodel. Mensen en dieren verdienen een beter leven dan daar ondergeschikt aan zijn.

In weerwil van wat iedereen roept zal een beter leven niet van meer export en dus meer globalisering komen. Het wordt tijd dat wij hersendode egoïsten eens gaan beseffen wat we andere mensen en dieren – en uiteindelijk onszelf –  aandoen.

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie