Er moet meer bezuinigd worden

rutte_clownVeel meer zelfs. Kan best een miljard (of wat) minder naar de educatie van onze kinderen. En er kunnen bijvoorbeeld echt nog hele flinke onderdelen wegbezuinigd worden uit zoiets als de zorg.

Oh, die 21 procent BTW is natuurlijk een lachertje; dat kan makkelijk verdubbeld. Of weet je wat, verdrievoudigd. En sociale premies moeten verder omhoog.

En nee, daar krijgt u dan niets extra voor terug want we moeten nou eenmaal allemaal inleveren. Als die premies dus maar wel omhoog gaan.

Samen met de taksen en accijnzen op de meest basale levensmiddelen, gebruiksartikelen en vooral op zaken als brandstoffen.

En natuurlijk: extra JSF-straaljagers. Die hebben we nodig. Laten we er gewoon nog 37 kopen. En dat winnen van schaliegas, kunnen we dat niet gewoon per direct laten ingaan? Het liefst in heel Nederland op alle aangewezen locaties tegelijk. In versneld tempo.

Ik stel ook voor om zaken als afvalproblematiek gewoon te vergeten en voortaan al ons afval linea recta de Noordzee in te gooien. Van milieubescherming moeten we sowieso echt af, dat kost klauwen met geld maar levert economisch gezien amper iets op.

Ik ben dus voor afschaffing van enig overgebleven milieubeleid en dat het geld dat daar nu voor opzij gezet wordt, voortaan wordt gealloceerd aan het stimuleren van integere kolenfabrieken.

Tenslotte stel ik voor om een extra dik valnet voor banken in te stellen, waaraan iedere burger elke week verplicht de helft van zijn of haar salaris af dient te dragen. Voor de veiligheid. Van de banken.

U schreeuwt en u krijst. U vloekt en u tiert. En dat alles vanaf een zachte bank of comfortabele bureaustoel terwijl u op uw computer gezellig door de Facebook-foto’s van uw vrienden en kennissen bladert.

U raast. Vanachter uw televisie, terwijl de bakjes met nootjes en stukjes kaas parmantig op de salontafel pronken.

U ageert. Op uw werk, terwijl de laatste uitslagen van The Voice of Holland tijdens het nuttigen van de lunch de revue passeren.

U voert verhitte debatten. Op Twitter, want anders gaat u zo onaangenaam zweten van het wandelen naar het openbaar vervoer of naar die heilige koe op de parkeerplaats voor uw gouden kooitje.

Ik duim dat uw misdadige overheid u in hoog tempo nog veel meer afpakt. Uw leven en dat van uw dierbaren in sneltreinvaart alsmaar verder kapotmaakt. De aarde in de hoogste versnelling sloopt. Ik hoop dat onze volksvertegenwoordigers besluiten dat het nodig is om elke boom wegens gevaar voor schade aan automobielen te laten ontwortelen en vernietigen. En ik wens dat supermarkten nog veel meer door EU-vertegenwoordigers goedgekeurde ziektemakers in hun schappen mogen gaan leggen.

Misschien dat u dan eens wat gaat ondernemen.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie