Pleur op met je pleonasme

vernederlandParticipatiesamenleving. Wij nemen dat woord serieus omdat de grajesteit het bezigde. Elders in Europa durft men ons besmuikt uit te lachen door even op te sommen wat ’s lands rijkste uitkeringstrekker mag kosten.

Participatiesamenleving is als groen gras. Een pleonasme. Als niemand participeert is het geen samenleving.

Tot mijn grote gruwel verbaasde het me dat Lodewijk Asscher als vicepremier akkoord gegaan is met de tekst.  Als ik koningin was dan had ik lekker verteld waar Mark Rutte zijn pleonasme mocht steken. Wat de VVD voorstaat is een participatiemaatschappij als in een bedrijf waar iedereen verplicht ondergeschikt aan is. En dat past dan weer prima bij de grajesteit a.k.a Mr. Royal Dutch Shell. De nageboorte van de V.O.C. in Nigeria.

De globalisering waarmee multinationals de planeet teisteren is als een boemerang teruggekomen. Terwijl de producten waar de tv ons lekker voor maakt in toenemende mate door robots gemaakt worden roepen de mainstream media dat we harder moeten gaan werken. En dat er – o dikke boehoe – genivelleerd wordt. Waarom?

wat nou nivellerenDe hoogste belastingschijf is afgetopt op 93.000 euro per jaar. Waarom is dat? We hebben moeite met mensen onder de balkenendenorm te houden. En waarom heet het volgens de media nivelleren als je vanaf 110.000 euro per jaar een lager tarief gaat betalen? En over nivelleren gesproken, hebben de demonstranten van vandaag wel door dat zij op globale schaal stuk voor stuk tot de 1% behoren?

Door onze levensstijl zijn er wereldwijd conflicten. Kamp zegt dat grondstoffen niet zijn probleem zijn maar dat van het bedrijfsleven. Hij zal het nooit hardop zeggen maar daarmee bedoelt ie het militair-industrieel complex. De moordmachine waarmee we grondstofrijke landen arm houden.

De voornaamste Nederlandse vertegenwoordiger van die moordmachine, de grajesteit, bedoelt met participatiesamenleving precies hetzelfde als de firma Lamb met de trendrede bedoelt. Ze vinden dat het tijd is dat de 99% terug gaat geven aan de 1%. Het is een gotspe maar het is precies wat de aynranddebiel Rutte voor ogen heeft.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie