Wegkijken

ponygirlAangezien ik nogal eens van wegkijken word beschuldigd moesten we het daar maar eens over hebben. Des te meer omdat de media in ons land bestaan uit een giftige mix van inzoomen en wegkijken. Het inzoomen van vandaag betrof de motie van wantrouwen van Greet en het wegkijken bestond uit het ontkennen van de politieke realiteit dat we failliet zijn. Om de bijdrage aan de algemeen politieke beschietingen (APB) van Marianne Thieme te citeren: “we hebben een periode van ongekende welvaart afgesloten.” Het is voor het eerst dat volgende generaties het niet beter krijgen. En dat is niet erg omdat beter voor ons slechtere omstandigheden elders betekent. Wij parasiteren op de planeet. En daardoor sterven er circa 30.000 mensen per dag een hongerdood. Omdat het kan doordat wij wegkijken.

Wegkijken wordt ons daarom ook erg gemakkelijk gemaakt. De verslaggeving van de mainstream media over de APB beperkte zich tot boegeroep over een stemming die nota bene door VVD en PvdA was aangevraagd maar waar vooral PvdD en SP de schuld van kregen omdat ze een feitelijke juiste uitspraak van de PVV onderschreven. De motie stelt  “dat het kabinet de crisis alleen maar verergert en geen enkel draagvlak meer heeft onder de bevolking.” Maar daar ging het dus niet over in de media en op de social media was het al even triest gesteld.

De MSM riep dat de SP zich onmogelijk maakte, het NOS-journaal negeerde de PvdD en Nieuwsuur noemde de partij eenmaal in een bijzin. En op de twitters kreeg ik weer eens het verwijt dat mijn clubje heult met nazi’s. Dat ben ik op z’n zachtst gezegd wel een beetje zat.

Er is precies 1 partij die zich bekommert om voedselzekerheid, klimaatverandering en hongerdoden. De rest bekommert zich om fictief geld dat banken met een muisklik tevoorschijn kunnen toveren. Doordat u zo stom bent om zo groot mogelijk te willen wonen verdient een notaris meer aan de verkoop van een huis dan de bouwvakker die het gebouwd heeft.

Het dode paard genaamd economie waar we al 5 jaar krampachtig aan trekken is een monster waar we zo snel mogelijk afscheid van moeten nemen. Het heet niet voor niks Vampire Squid.

Zelfs de SP en de vakbonden proberen een onhoudbaar systeem te redden. Ze gaan volop mee in het riedeltje dat de economie moet groeien zodat er voldoende trickle down plaats kan vinden. Ondertussen negeert iedereen (ook de PvdD) de gestage automatisering van de economie. De “realiteit” van geld is niet langer alleen paradoxaal maar kan inmiddels ook tijdreizen. Iemand heeft namelijk 7 milliseconden weten te stelen van de FED.

Laten we daarom vooral eens stoppen met het wegkijken van het monetair systeem. De politieke realiteit kan er namelijk heel anders uitzien als we met z’n allen de kunst van het geldscheppen doorgronden en daar een eind aan maken.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie