Zwarte Piet

Mainstream mediaIk probeer nu reeds een kleine twee maanden zo weinig mogelijk aandacht te besteden aan het “nieuws”. Dat is het namelijk niet, dus waarom zou ik in vredesnaam mijn grijze massa nog vervuilen met stompzinnige haat- en consumptiepropaganda? Nee dank u dus. En ik moet zeggen, dat lukt best aardig. Zo af en toe werp ik er echter alsnog een blik op omdat ik wel graag wil weten wanneer ons corporatistisch c.q. fascistisch kabinet met grof geweld nog meer tergende onzin invoert en het logischerwijs tijd is geworden om naar Iran te emigreren wegens veel meer vrijheid en een eveneens totaal walgelijke maar in ieder geval oprechte samenleving. En wat lees ik dan voor nieuwtjes? Over fucking Zwarte Piet. Yep… Ik kan u verklappen dat ik weer veelvuldig heb geroepen om uitroeiing van de afgang waartoe wij allen helaas behoren.

Zwarte Piet is een grote issue. Serieus. Als je nog geen misantroop was, dan werd je het na het lezen van zoveel omhooggevallen elitarisme waarschijnlijk vanzelf. Wat een ongelofelijk trieste vertoning van een diersoort die van gekkigheid niet meer weet wat er nou ook alweer belangrijk was in het leven. Fokking Zwarte Piet… Sinterklaas is een enorm dom en denigrerend kutfeest dat alleen maar draait om het aanjagen van consumentisme en daarmee dus om het aloude “vergroten van economische groei”. Zinloos, zielig en ziek. Maar omdat het blijkbaar toch nog niet dom en denigrerend genoeg was, hebben we wegens een historisch gebrek aan daadwerkelijk zwarte mensen in dit zwaar mislukte kutland besloten dat we hersendode polderzombies zwart schminken. En daar gaat het dus om. Dat zwart schminken. Want totaal van de pot gerukte diersoort.

Het gaat niet om het feit dat we op dit moment nog steeds onze rijkdom vergaren doordat daadwerkelijk zwarte mensen in ultiem rijke continenten als Afrika doodgaan van de honger omdat wij volgevreten Westerlingen graag voor weinig geld geile spulletjes kopen. Het gaat er niet om dat wij Westerlingen al eeuwen lang walgelijk kolonialisme toejuichen en bedrijven om zodoende de hele aarde leeg te kunnen roven. Het gaat niet om de gekleurde mensen die we met straaljagers, drones en feestelijke zaken als verarmd uranium al een flinke poos na het hiernamaals helpen. Het gaat niet om ons modern imperialisme dat de planeet en haar bewoners in hoog tempo sloopt. Het gaat om Zwarte Piet.

Oftewel, het gaat slechts weer om het boosten van kansloos verloren Westerse ego’s. Daar zijn die zogenaamde “linkse mensen” weer met hun betweterige gezeik en geneuzel. Terwijl de godvergeten mensenwereld van oneerlijkheid, onrecht en geweld aan mekaar hangt, gaat zichzelf onwijs belangrijk vindend Vernederland weer loos over zoiets zieligs als Zwarte Piet. En dat dan wekenlang, want je kunt je eigen gemankeerde kutego schijnbaar niet genoeg pamperen. Laat blinken, die superioriteit van jouw intellectuele kunnen. Jeetje wat ben je goed. Laat de mensheid zien hoeveel je om sociale misstanden geeft door oeverloos door te zagen over hoe intens fout Zwarte Piet wel niet is. Het typisch Westerse gekloot in de marge: jezelf echt zwaar overschatten en daardoor het idee hebben dat je door zoiets belangrijks als Zwarte Piet te verketteren je maatschappelijk aanzien vergroot. Iets met de bijzaken weer es niet van de hoofdzaken kunnen onderscheiden.

Als het Westen zich daadwerkelijk druk zou maken over het lot van zwarte of anderszins gekleurde mensen op deze aardkloot, dan schoten we onszelf per direct met een jachtgeweer door onze totaal verwarde en gehersenspoelde hoofden. Daar heeft de rest van de wereldbevolking en planeet daadwerkelijk wat aan. En ben je ook meteen van zo’n hopeloos verloren corporatistisch en fout feestje als Sinterklaas verlost.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie