Liegen in commissie

kierewietIn 2012 ontmaskerde de KRO de politiepropaganda omtrent nederwiet. Uit een “intern en vertrouwelijk rapport” dat nooit publiek mocht worden bleek dat plantenpopo geen benul heeft van de aard en omvang van de export van wiet. Waar intern gesproken wordt van een export van “bescheiden omvang” wordt extern doodleuk gecommuniceerd dat maar liefst 80% van de in Nederland geteelde cannabis bestemming buitenland heeft. Dat is net zo’n grote leugen als stellen dat teelt onder kunstlicht per definitie brandgevaarlijk is. (Ter illustratie: Philips ontvangt subsidie voor “innovatieve” stadslandbouw onder LED-licht, pdf hier.)

Vandaag leverde Ivo O. zijn kerstcadeau aan de onderwereld af. De boodschap was legale teelt van “hennep” lost en levert niks op omdat a: 80% van de teelt voor export is en b:  iedere vorm van belasting op “hennep” verboten is door de EU en c: re-legalisering van een duizenden jaren oude plant helemaal niet mag volgens internationale verdragen.

Zoals te verwachten viel deed Adolf’s NieuwsPapegaai braaf wat bevolen werd en  de gelijkgeschakelde media gorgelden de gore leugens van de bejaarde burgemeester die over uw en mijn veiligheid schijnt te waken. Het kan niet, het zal niet en het mag niet. “Opstelten blijft bij standpunt hennepteelt.” Tot nu toe heb ik alleen Vrij Nederland kunnen betrappen op een afwijkend geluid. “Internationaal is reguleren van wiet geen probleem” kopt het laflinkse blaadje. Maar ook in dat artikel doen de leugens van Ivo O. opgeld. Sterker nog, waar Ivo zwetst dat 80% van de teelt voor export is, stelt Vrij Nederland dat de teelt voor binnenlandse consumptie slechts 10- tot 15% bedraagt.

Het geheime rapport waar de KRO de hand op heeft weten te leggen wordt dus net zo slecht gelezen als de drugsranking van het RIVM die stelt dat softdrugs niet voor niks softdrugs heten wegens vrijwel ongevaarlijk en de drugsmonitor van Trimbos die constateert dat het THC-gehalte van nederwiet al drie jaar op rij daalt.

Ivo O. kan zwetsen tot ie erbij neervalt want de media hebben of het geheugen van een pinda of ze liegen graag in commissie. Andere smaken zijn er niet. Wellicht is dat zo omdat hennep (niet cannabis) een enorme bedreiging vormt voor multinationals. Hennep vormt een bedreiging voor de katoen-, papier-, plastic- en zelfs de farma-industrie. Het is een bedreiging voor het door het kapitalisme gekoesterde schaarste. En dat hebben de eigenaren van “de vrije pers” goed in de gaten.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie