Nederland privacyvriendelijk?

amazon NSAOp het (al dan niet door de AIVD gehackte en/of geïnfiltreerde) Ubuntu-forum loopt iemand te juichen over Vernederland als privacybeschermer zo vernam ik via twitter. Tsja. Terwijl vandaag bekend werd dat postpakketten onderschept worden en dat ermee geknoeid wordt.

Het nieuws dat je nieuwe laptop voorzien wordt van extragratis backdoors als je ip-adres als laten we zeggen Anonymous-geliëerd of erger nog jihadi bekend staat haalde het NOS-journaal niet. De NSA kan iedere i-dinges altijd en overal hacken maar de koers van $Apple is belangrijker dan de privacy van het stomvee en laten we vooral ook niet vergeten dat de NSA dat ondertussen weet. Toen bekend werd dat de NSA Apple-adepten zombies noemde en Steve Jobs big brother verdwenen de rijen voor de Apple-stores niet.

Het is hetzelfde met alles. Het hele gevecht tegen de NSA is een gevecht om niet bespioneerd te worden terwijl je gebruik maakt van infrastructuur  die gemaakt is door slaven. Voor hardware geldt dat zeker. Die shit komt uit fabrieken met zelfmoordvangnetten waarbij de arbeiders ook nog eens inpandig gehuisvest worden. Voor de fysieke infrastructuur geldt het in toenemende mate. De overheid kan het nu zogenaamd niet voorkomen dat er gastarbeiders worden uitgebuit bij het aanleggen van nieuw asfalt. Ergens mag het daarom geen verrassing zijn dat het internet onderdeel is van een panopticon.

Terug naar onze eigen kleine mensenboerderij. Hier worden de Snowden-leaks aangegrepen om Argos II te normaliseren. De AIVD wilde dat hebbedingetje al jaren, Snowden lekte via de pipet die Greenwald heet dat de Britse geheime dienst (waar we uiteindelijk de hele koninklijke familie aan te danken hebben) heeft uitgelegd hoe de wet het best uit te hollen en Ronald P en Ivo O. zijn er om die plannen door de Kamer te jassen. Tussendoor wisten zowel Ivo O. als Ronald P. nog te melden dat je af moet blijven van de “hulpverleners” waarvan 40% planten roven.

Greenwald lijkt ondertussen de verkeerde kant te hebben gekozen na 250 miljoen te zijn toegezegd door een E-bay-eigenaar die partner van de NSA is, betalingen aan wikileaks heeft geblokkeerd en hacktivisten heeft vervolgd maar dat dringt net zo min door dan het feit dat we tegenwoordig met een super-stasi te maken hebben.

Als er tussen Amazon en de klant een tussenstation bestaat waar hardwarematige backdoors worden aangebracht dan is de vraag hoeveel postbodes dat weten legitiem. Helaas heeft de overheid postbodes gevonnist tot een race to the bottom. Mede geholpen door de techniek is post bezorgen van vast loon naar stukloon gegaan. En voor jou tig anderen natuurlijk. En zo gaan we – met open ogen – naar de kloten. Ter meerdere eer en glorie van een paar merknamen!

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie