Bommetje onder het gedoogbeleid

BdDqgaWIIAA0wsB.jpg largeLet op! Agenten gooien- al dan niet groepsgewijs- zomaar ruiten in als ze vermoeden dat er ergens stadslandbouw – specifieker “hennepteelt” – plaatsvindt. Huurders in Friesland worden door de hermandad dakloos gemaakt om een enkel wietplantje. De politie creëert zelf de “hard crime” die naar verluidt met softdrugs gepaard gaat.

De Amerikaanse ambassade kijkt ondertussen met gekromde tenen toe. In steeds meer staten wordt “hennep” niet alleen gelegaliseerd, drugstoerisme wordt er ronduit verwelkomd. Over de Amerikaanse kijk op (brand)veiligheid kun je veel zeggen -en nog veel langer discussiëren-, maar vaststaat dat legalisering van cannabis een goed idee is.

Uit de blik van de Amerikanen mag dan verbazing spreken maar dat komt omdat ze ons rap ingehaald hebben. Waar Ivo O. zegt de cannabisverkoop te gedogen bedoelt hij dat ie niks liever doet dan coffeeshops sluiten. O, en hij zegt ook dat legalisering van een plant (!) niet kan vanwege internationale verdragen. Dat denkt ie te kunnen volhouden ondanks dat steeds meer overheden inzien dat het vrij zinloos is om kapitalen te besteden aan de opsporing van een plant terwijl Uruguay en Amerika aantonen dat je er ook een succesvolle businesscase van kan maken.

Goed, traditie dan. Het ligt in de Nederlandse volksaard om te klikken. Terwijl we met z’n allen al veertig jaar  vinden dat iedereen wiet mag kopen zijn we tegenwoordig bereid om geurkaarten te financieren om de pliesie te helpen met de opsporing van “hennepkwekerijen”.

Legalisering van de traditie die nederwiet heet is ondertussen net zo zeer een gebed zonder einde als de democratisering van de Europese Unie. We hebben het er al ruim 40 jaar over maar stappen zetten ho maar! Ondanks dat iedereen met een internetverbinding het fiasco van de drooglegging moet kennen doen de media echter alsof ze achterlijk zijn. Ondanks dat sla-flats van zeven hoog Philips subsidie opleveren berichten alle media dat “hennepteelt” brandgevaarlijk is. Vanwege dat brandgevaar neemt de pliesie ook luchtfoto’s om “hennepplanten” die in een bos of maisveld staan op te sporen. Iedereen weet dat “hennep” brandgevaarlijk is en vuurwerk niet.

O nee, wacht. Een meerderheid binnen vrijwel alle partijen is voor legalisering van cannabis. Enkel 72% van de CDA-achterban is voor het verbieden van een plant en dus een deel van de “schepping”. Wat de SGP en de CU vinden wordt niet vermeld.

Ondertussen zijn het wel VVD, PVV, CU en SGP die de PvdA in een wurggreep houden. En dat is ronduit raar. De wietpas is een mislukking die de PvdA zou redden middels de wietwet. Een wet die nu verder uitgewerkt wordt door D66 en waarvoor de ARP (!) al in 1972 pleitte.

Nu het geld op is en de zorg te duur blijkt te zijn moesten we maar eens kijken naar welke verboden we wel en niet willen handhaven. Bent u lid van een partij? Maak ze dan eens snel wijs dat de natuur verbieden geen zin heeft. Kunstmatige shit kan bovendien veel meer kwaad. Alcohol ook. Proost. En legaliseer ook XTC!

 

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie