Ken uw rechten – de politie respecteert ze namelijk niet

USNATO-poppies1Hoewel de politie compleet van het padje is blijkt het vertrouwen in bromsnor relatief hoog te zijn. In een land waarin 77% van de vervolgingscapaciteit gespendeerd wordt aan iets waar 60% van het stemvee tegen is, namelijk de kansloze hennepteams, blijkt het PR-bureau van Ivo O. koning.

Dat, lieve mensen, is om te janken. Maar het is niet verbazingwekkend. De politie levert de pers een oneindige stroom van gratis persberichten en die worden allemaal zonder enige factcheck geplaatst. En ze worden ook grif gelezen. Voordat Telegraaf Mediagroep mij als onbezoldigd webredacteur zat was, ageerde ik intern vooral tegen het overnemen van “112-nieuws” waarop het antwoord steevast dat genereert de meeste clicks (en dus advertentieverkopen) was. Extern heeft dat artikelen als politie publiceert feitenvrije persberichten en gesubsidieerd geleuter opgeleverd. Daar heb ik weinig vrienden mee gemaakt. Raar wel want ik vind het op z’n zachtst gezegd deerniswekkend dat we liever in een frame wonen dan in de werkelijkheid.

gaeensdoodDe werkelijkheid is namelijk dat je dakloos kunt worden als je ook maar één verboden plant in de vensterbank hebt staan terwijl drugskartels financieren een bank slechts vijf weken omzet kost. Om nog maar te zwijgen over het feit dat diezelfde bank goede zaken heeft gedaan met degenen die ons 9/11 hebben gebracht. Laten we het ook vooral niet hebben over het feit dat Afghanistan weer vrolijk opium is gaan produceren  nadat de Taliban er een einde aan had gemaakt. Soldaten van de NAVO die opiumvelden bewaken heet ontwikkelingswerk.

Laten we vooral vertrouwen hebben in mensen die het toejuichen wanneer Apple rechtsbeginselen erodeert of die tegen de tijdsgeest in pleiten voor het in de wielen rijden van coffeeshops. Ja, je mag het kopen. Je mag het ook roken of koken of bakken, er cake van maken. Whatever. Maar je mag het absoluut niet kweken. En het tegengaan daarvan vindt de pliesie haar allerbelangrijkste taak. Om vervolgens in hun eigen vakblad te juichen dat je boekje te buiten gaan mag wanneer de verdachte er achteraf mee instemt. Ken uw rechten.

 

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie