Zorgmarketing

800px-Four_colors_of_pillsZoals ik recentelijk reeds schreef, is het EPD/LSP een uitzonderlijk goed geslaagde corporate truc om mensen nog verder in doelgroepen onder te verdelen, die vervolgens met “specialistische” (lees: in een andere kleur verpakking) producten bediend kunnen gaan worden. Om zulke opwindende profielen te kunnen gaan opstellen is het verdomde handig om toegang tot het elektronische dossier van patiënten te verkrijgen.

En dus is het EPD al een poosje de natte droom voor “zorg”-bedrijven (lees: geldgeile monstertoko’s waarvan de directielaag het doet voor de centjes en niet voor de mensen). U wilde het EPD niet, de huisartsen wilden het EPD niet maar net zoals wanneer de zombiemassa “nee” tegen de EU zei, luisterde het corporatisme niet en voerde met hulp van enthousiast huppelende misdadigers die wij abusievelijk politici zijn gaan noemen, gewoon alsnog het EPD in. Schop in je hol kun je krijgen, vieze kutburger. Wel gewoon doen wat de eindbazen wensen.

En dus lees ik vandaag weer een “nieuwtje” met de titel ‘Eigen medisch dossier inzien te moeilijk‘. Ten eerste is dit natuurlijk weer typisch zo denigrerend als de tyfus voor het braaf blatende burgerschaap want u bent schijnbaar te dom om uw eigen medisch dossier in te zien. Ten tweede wordt hier door uw onafhankelijke en vreselijk betrouwbare mainstream media weer meesterlijk gemanipuleerd. Met een beetje geluk gaat u nu tenslotte eisen dat u wél inzicht in uw eigen medisch dossier krijgt. En laat dat nou verreweg het makkelijkst gaan door middel van een elektronisch dossier. Een totaal uitgewoon trucje van uw elitaire inteeltlaag, waar u hoogstwaarschijnlijk weer met open ogen in zult stinken.

Dat onze levens vol met ellende, drama en verdriet mogen zitten. We vragen er elke keer weer helemaal zelf om.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie