Spijkerharde aannames

zombiepliesieWie van de week het coffeeshopdebat gevolgd heeft was getuige van de gebruikelijke blabla dat “henneptelers” allemaal zware criminelen zijn, dat 80% van de teelt voor export is en dat cannabisgebruik in welke vorm dan ook nou eenmaal hartstikke schadelijk is.  Ik heb me kapotgeërgerd  aan alweer een feitenvrij drugsdebat waarin een bewindspersoon wegkomt met spijkerharde aannames. De Kamer ging akkoord met de “toezegging” dat Ivo O. nog eens gaat kijken naar wat ie van z’n eigen uitspraken vindt en zijn bevinding zal zijn dat “hennepteelt” verboden is, waarbij hij niet zal schromen om mee te delen dat hij over de handhaving van dat verbod gaat.

Niemand die opa Ivo even vertelt dat hennepteelt in Vernederland gesubsidieerd wordt.  De herleving van de teelt van hennep zoals die in een goed deel van de 19e eeuw verplicht was voor boeren in de VS wordt namelijk gezien als innovatie

Ondertussen gaat het van kwaad tot erger. De politie heeft vandaag drie auto’s in beslag genomen bij iemand die gewoon via de meter een lamp boven acht plantjes had hangen. Het gedoogbeleid heeft inmiddels zulke groteske vormen aangenomen dat overvallers een politie-uniform dragen tijdens het rippen van een wietteler. Wanneer misdaad de wet imiteert en overvallers een politie-uniform dragen leef je volgens mij best wel in een Orwelliaanse samenleving. De hersendode diender maande me dan ook tot respect voor de betrokkenen mensen die hij zelf met liefde bestolen had van heel hun hebben en houden zou hebben beroofd vanwege “criminele winsten”.

Ik durf ook wel een spijkerharde aanname te maken. Het gedoogbeleid is een goudmijn voor de strafstaat. Waarvan denken dat je met 8 plantjes en compleet legaal stroom afnemen 3 auto’s kunt verdienen een absurdistisch symptoom is. We hebben een minister-president die zegt dat we gewoon die auto moeten kopen, daardoor verdwijnt de crisis als sneeuw voor de zon. Als wat de “afpakteams” van de politie beweren waar is dan kan Rutte beter zaai die plant zeggen. Wat nou geld groeit niet aan bomen? De politie vindt het een spijkerharde aanname dat aan iedere acht “hennepplanten” drie auto’s groeien.

 

 

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie