Vlees

food_meat_and_barbecue_assorted_meat_012322_Recentelijk kon u bij het roze relhonk een artikel lezen van de hand van opperhaatheks Annabel N. Deze vreselijk sympathieke mevrouw veracht alles dat niet in haar nogal beperkte wereldbeeld past en als hersenverweekte spreekbuis voor het corporatisme vervult zij haar functie uitermate goed. In het “artikel” van Annabel worden deze keer es geen Moslims weggehaat maar richt mevrouw haar pijlen op mensen die geen vlees eten. Je mag tenslotte niet zomaar afwijken van de normen die burgerdrone Annabel zich braaf heeft laten inprenten. En dus moet je vegetariërs beschimpen, vernederen en  bestempelen als zwakzinnige bijproducten van een voor de rest volstrekt geslaagde diersoort.

Waarschijnlijk heeft Annabel zichzelf met behulp van een Amsterdammertje vreselijk hard doen klaarkomen op een wetenschappelijk artikel waarin beschreven wordt dat vegetariërs door gebrek aan bepaalde voedingsstoffen een grotere kans lopen op het krijgen van bepaalde ziektes. Koren op de molen van onze zelf nogal op kogelbiefstuk lijkende haatheks, natuurlijk. Alles om die vleeswerende gekkies helemaal kapot te maken. Want zo rolt Annabel. Letterlijk.

Wat Annabel helaas vergeet te vermelden, is dat het vlees in onze supermarkten helemaal niet veilig is. Gore bagger die zo goedkoop mogelijk moet zijn en daarom vol ziekmakende teringzooi zit. Niet dat haar uiterst sceptische brein zich daar ooit over uit laat want dat zou natuurlijk een benadeling van het oh zo fantastische Westerse corporatisme betekenen. En dan kosten die vreselijk geile hamburgers ineens veel meer dan een euro bij de McDonalds. Dierenwelzijn kost nou eenmaal wat en daar hebben mensen als Annabel helemaal niets mee; je moet je Westerse welvaartsgezwel natuurlijk wel oeverloos blijven volproppen met zwaar mishandeld vlees. Lekker op gewicht blijven en zo. Voor heel erg weinig.

Een ander puntje dat N. in haar propagandastuk voor de vleesindustrie helaas vergeet te vermelden is dat er stapels onderzoeken te vinden zijn die laten zien dat het nuttigen van vlees de kans op het krijgen van kanker juist vergroot. Voert u anders zelf ook es een Google-zoekactie uit. Zo moeilijk is dat niet. Maar net als bij veel van de mensen die N. hier probeert te vernederen, is mevrouw zelf ook niet bepaald van de wetenschappelijke methode en negeert dus keihard de andere bewijzen. Als de ware scepticus die zij zichzelf acht… Ik ben mijn (wollen, linksdraaiende) luier dus weer even verschonen.

Wat Annabel tevens vergeet te vermelden is dat er heel veel mensen – waaronder ondergetekende – vegetariër zijn om een heel andere reden dan “AH GOD DOOIE DIEREN ZIJN ZO ZIELIG!” Ik snap best dat er in theorie niets mis is met vlees eten. Volstrekt natuurlijk en daarom ook zeker logisch. Wat er mijns inziens echter wel mis is, is het oeverloos mishandelen van dat vlees terwijl het nog in leven is. Dat is namelijk op geen enkele manier goed te praten.

Figuren als Annabel zijn echter dusdanig egoïstisch en megalomaan dat concentratiekampen voor dieren voor hun geen enkel probleem blijken te zijn. Ikke, ikke, ikke en de rest mag stikken. Of in ieder geval machinaal vermalen worden tot hamburger zodat Annabel zichzelf binnenkort weer volkomen volgevreten ergens op een kust kan laten aanspoelen.

Fuck dieren. Fuck de rest van de planeet. Als de Annabeltjes dezer aardkloot zichzelf maar voor heel erg weinig vol kunnen blijven proppen. Beschaving, beste mensen!

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie