Voorbij de banaliteit van goed en kwaad

bgBas Paternotte heeft me gevraagd of hij mijn vorige blogje met bronvermelding mocht overnemen. Dat mocht ie. En daarom heb ik het gedaan. “En zo draagt ook Petra steentje bij aan het salonfähig maken van deze racistische maffia.” werd er getwitterd. Het wordt me kwalijk genomen dat ik gebruik maak van een podium in een zaal waar het publiek waarschijnlijk diametraal tegenover me staat. Het is namelijk domrechts dat het gedoogbeleid aan het uitfaseren is. De PvdA gedoogt een meerderheid van VVD, CDA, PVV, CU en SGP die de illegale achterdeur in stand houden. Met als gevolg dat de politie “drugsgebruik” niet langer tolereert wat leidt tot een verregaande schoffering van iedere brave burger die gehecht is aan zhaar privacy.

Dat feit wordt door laflinks aan de kant geschoven. Het wordt me zelfs kwalijk genomen dat ik Paternotte retweet wanneer hij zegt dat ik “een goed en onderbouwd stuk” heb geschreven. Laflinks gaat niet in op wat er staat maar waar het staat. Tsja. Als de wereld zo zou werken dan had Luther zijn fameuze stellingen op z’n eigen voordeur moeten spijkeren.

TPO is mijn favoriete blog niet. De hele planeet is mijn favoriete wereld niet. Ik ben niet bij machte om iets aan slavernij te doen. Ik kan wel Apple boycotten. Dat doe ik ook maar dan nog blijf ik zitten met het feit dat mijn PC ook niet zonder slavenarbeid tot stand kon komen. En dat is waar de schoen wringt. Laflinks verwijt mij maar al te makkelijk dat ik domrechts salonfähig maak terwijl ze totaal niet bereid zijn om naar het grotere plaatje te kijken. Ze zijn keurig ingekapseld in het heersende schuldenparadigma waarvan een minieme minderheid profiteert. Eurosceptisch zijn is volgens hen per definitie bruin. Want PVV. Maar waar wel de pijlen op die fascistenclub gericht worden, blijven alle andere partijen die het corporatisme evenzeer omarmd hebben buiten schot.

Het spijt me zeer dat het zogenaamd vrije westen het grootste kwaad is. Wij hebben een hegemonie gebouwd over de rug van koloniën terwijl we zeiden beschaving te brengen. Goed en kwaad zijn beide grijze begrippen in een wereld waarin er meer mensen aan overgewicht dan aan honger sterven. Maar blijft u vooral boos op een anarchist die een podium weet te krijgen op een corporate site.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie