Het imperium van Herman Gallé

Wie deze site vaker leest (of mij volgt op twitter)  zal het niet ontgaan zijn dat ik nogal fan ben van de PvdD. Vandaar dat ik me met genoegen aangemeld heb voor de werkgroep Friesland. Samen met mijn soulmate Conrad Berghoef. Als dossiervreter en erkend succesvol raadslid dacht ik namelijk wat toe te hebben te voegen aan de partij. En ik dacht welkom te zijn, zoals ik van harte welkom ben op partijcongressen. Dat had ik mis.

De Partij voor de Dieren in Friesland blijkt niet op zoek te zijn naar mensen met verstand van zaken. Analytisch denkvermogen delft het onderspit tegen vriendjeskliek. De eerste bijeenkomst diende ter kennismaking, dat kon ik prima billijken. Maar toen de 2e en 3e bijeenkomst in het kader stonden van de vraag in hoeverre  ik dikke mik was met de reeds bestaande actieve leden werd het rap minder. De reden dat ik politiek actief wil zijn is omdat ik kont wil schoppen, niet omdat ik vriendjes wil maken. Als dat laatste het geval was dan was ik wel lid geworden van een theekransje.

Toch bleven Herman Gallé cum suis maar hameren op een “klik”. Om actief te worden voor de werkgroep Friesland is het een vereiste dat de andere leden je aardig vinden. Het spijt me niks dat ik niet aardig ben. Ik ben rauw, hard en flink agressief. Dat acht ik nodig omdat het systeem dat ook is. Begrijp me niet verkeerd, ik gebruik geen geweld tenzij ik bedreigd word maar ik heb er geen zin in om ergens doekjes omheen te winden. En ik zocht geen vriendengroepje. Ik zocht activisme.  Vandaar dat ik mijn diensten vrijwillig aanbood.

Dat ging niet. Om vrijwilliger te mogen worden voor de PvdD afdeling Friesland zijn er allereerst drie functioneringsgesprekken nodig. Tsja, het zal aan mij liggen maar ik vind dat dus bepaald niet democratisch. Ik betaal mijn lidmaatschap en dat zou genoeg moeten zijn. Zoals gezegd is dat bij congressen ook zo. Alleen in Friesland is het anders. Daarom vind ik het niet gek dat het imperium van Herman Gallé niet van de grond wil komen.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie