Tikgeit dreigt met aangifte

sekretaris van SchiermonnikoogHet wordt me nogal aangewreven dat ik de woorden haan en commissie vervangen heb door peuter en pedofielenvereniging. Dat terwijl ik verder niks meer deed dan de berichtgeving van Omrop Fryslân, RTV Noord en het weblog van de burgemeester van Schiermonnikoog samenvatten en in een even ridicuul daglicht te zetten als de argumenten van de voorstanders van het barbaarse Kallemooi. “Een haan met hoogtevrees is als een vis met waterangst” zo citeert de gemeentesecretaris van Schiermonnikoog Trouw. Daarbij gaat hij er gemakshalve aan voorbij dat een haan in een lichtdichte korf niks met een vis in het water heeft te maken.

De haan die wellicht prima kan vliegen als hij niet gekortwiekt is heeft waarschijnlijk geen hoogtevrees nee. Claustrofobie ligt eerder voor de hand. Niet vanwege een verleden in een kippenhok maar door onder luid gejuich en geklap in een korf omhoog gehesen te worden en er weer uitgetrokken worden waarna de haan aan het nekvel uitgebreid aan het grote publiek getoond wordt. Toch twittert de allermachtigste ambtenaar van Schiermonnikoog (een gemeentesecretaris is de eerste beleidsadviseur van B&W) “zo is het” wanneer Trouw stelt dat een haan in een korf zich als een vis in het water voelt.

En ondertussen mag ik me verheugen op boze eilanders wiens comments ik lekker niet toelaat. Reacties als “blijf lekker weg dan loop je ook niet in de weg” hebben weliswaar een kern van waarheid maar raad eens wat? Op dit weblog geldt vooral mijn vrijheid van meningsuiting. En over de vrijheid van meningsuiting gesproken, een tikgeit van de gemeente Schiermonnikoog dreigt met aangifte als ik wel haan in peuter verander maar niet de naam van de betrokkenen.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie