Humane xenofobie

Rina SpigtMaak kennis met Rina Spigt. Rina is een eersteklas xenofoob die door de rest van xenofoob Vernederland ongetwijfeld in de hoek van “gutmenschen” geduwd wordt. Sinds 2008 is ze namelijk “eindredacteur van het radioprogramma OBA Live van HUMAN, de kleinste en aardigste omroep in Hilversum.” LinkedIn hier. Als aardigste eindredacteur aller tijden wist ze via haar twitters desondanks wereldkundig te maken dat moslims stuk voor stuk geen honden moeten. “Onze eigen Max Pam weet raad, do not walk your dog here. Muslims do not like dogs. This is an islamic area now.”

Tsja. Laat mij nou eens in een christelijke sekte geboren zijn. Een huiskamerpinkstergemeente waarin honden als huisdieren behandelen eveneens uit den boze was. Is dat gangbaar in het christendom? Nee. In pinkstergemeentes dan? Ook niet. In bepaalde fundamentalistische kringen? Jazeker! Zo werd mijn oom (en vriend) vergast op een brief van mijn opa waarin hem te kennen werd gegeven dat zijn gebroken rug een straf van God was omdat hij honden “als kinderen” in zijn huis had gelaten.

Dat soort fundamentalisme projecteert Rina Spigt dus op de gehele islamistische gemeenschap die alles bij elkaar nog steeds geen 2% van de bevolking van Vernederland uitmaakt. En daarbij prijst mevrouw Spigt zichzelf in haar twitterbio aan als iemand die verstand heeft van “cultuur, politiek, wetenschap en moraal.” Toe maar! Twitteren doet mevrouw de kenner Spigt verder niet veel maar wanneer ze dat wel doet dan promoot ze zogenaamde denkers van Volkskrant-huize en hier en daar een domrechtsofiel als Theodor Holman. Verder heeft ze een zwak voor de jongeheer Sywert die de zetel van de PvdD in het Europees Parlement een vergissing van het stomvee vindt. Het is geen toeval dat de jonge bejaarde Sywert het door Rina gemaakte fotootje van de weduwe Theo van Gogh (Theodor Holman) retweet. Ze maken samen OBA Live.

Dat Sywert en Martin Sommer in debat mochten over een column van Sommer over hoe Wubbo Ockels een tirannie van duurzaamheid voor zich zag is dat ook niet. Daarom moet u dit weerwoord vooral niet lezen. Niet uitgaan van oneindige, economische groei op een planeet van bescheiden omvang en met beperkte grondstoffen is reden voor ridiculisering. Net zoals jezelf als moslim identificeren dat is. Want de doorsnee Vernederlander weet beter, de elite moet altijd rijker worden en minderheden moeten hun bek houden. HUMAN is de AARDIGSTE omroep in Hillywood ja. Nou dan! Bek houden.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie