Beroepsrisico

Eén van de vermeende ontvoerde tieners

Een van de vermeende ontvoerde tieners

Sinds kort belijden we in Vernederland een nieuw soort beroepsrisico, namelijk dat zij die zich met schimmige praktijken inlaten rekening moeten houden met fysiek geweld.  Nadat Teeven daar in het geval van een inbreker op wees, heeft het niet lang geduurd voordat twee overvallers het loodje legden in een juwelierszaak. Als klein grut al rekening moet houden met een standrechtelijke executie dan zou je zeggen dat het voor grote vissen helemaal telt. Als je voor een geheime dienst werkt of daar aan gelieerd bent moet je dus op je tellen passen. Zeker als die geheime dienst de Mossad is, Israël is immers al 66 jaar bezig met een wrede, bloedige bezetting waarover je hier maar verrekte weinig hoort. Tenzij de Palestijnen terugschieten natuurlijk, dan is het voorpaginanieuws.

In die context zie ik de aanslag in Brussel,  Emanuel en Miriam Riva waren accountants die beide banden hadden met de Mossad. Dat trek ik niet uit m’n hoge hoed, dat schrijft de Israëlische krant Haaretz.  (Cache-link wegens betaalmuur.) De goed ingevoerde Joodse vredesactivist Richard Silverstein schrijft dat eveneens maar dan wat stelliger. Vermoorde Israëli’s werkten voor de Mossad. In Nederland wordt die link helemaal niet gelegd, nou ja, wel door mij en misschien ook door anderen maar niet in de mainstream media en da’s best raar aangezien Haaretz bepaald geen margekrantje is. Wie er toch beslist iets Nederlandstaligs over wil lezen kan in België terecht. De Morgen heeft een bewerking van het Haaretz-artikel gepubliceerd.

Wat in Nederland geldt als een antisemitische terreuraanslag hoeft dat dus niet beslist te zijn. Het kan heel wel gaan om een nogal asymmetrische afrekening. Boekhouders zouden niet mijn eerste doelwit zijn als ik deel uitmaakte van een gewapende strijd, maar goed, de bezetting van Palestina is op z’n zachtst gezegd ook asymmetrisch en we hebben zoals gezegd sinds kort te maken met het officiële staatsgeloof dat bij bepaalde beroepen bepaalde vergaande risico’s horen.

Tegelijkertijd hebben in Vernederland sind kort te maken met een nieuwe beroepsgroep: de beroepsmoslim. Dat is een vondst van Hans Jansen, een misschien wel maar misschien ook niet (twee jaartjes geduld graag) beroeps-PVV’er. Die Hans Jansen heeft nauwe banden met de AIVD. Dat bleek onlangs uit een artikel in NRC.

Regelmatig zit hij aan tafel bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD). Volgens een ingewijde verzorgde hij workshops voor die dienst. De AIVD neemt Jansen uiterst serieus, merkt ook antropoloog Martijn de Koning als hij rond 2005 een lezing bijwoont waar veel voormalige AIVD-medewerkers zijn. „Tot mijn verbazing zeiden zij: Ja, maar Hans Jansen zegt dit en dat over de jihad. Het was duidelijk dat ze hem gezaghebbend vonden.”

In hetzelfde artikel wordt vermeld dat Jansen op televisie heeft gezegd “dat de Nederlandse geheime dienst een doodseskader moest oprichten om gevaarlijke moslims uit de weg te ruimen.” Dat u even weet wat Jansen’s achterliggende gedachte is bij zijn wekelijkse onleesbare gedrocht op de site van het roze haathonk.

De vader van Theo van Gogh was eveneens verbonden aan de (voorloper van) de AIVD, niet als adviseur maar als agent. Dat opmerkelijke feit wist/mocht de Telegraaf afgelopen weekend onthullen. (Ook die betaalmuur kan kapot.) Wat dat soort informatie met u doet weet ik niet en wat u ervan vind interesseert me niet, ik ga ervan achter mijn oren krabben. Wist Theo van de werkzaamheden van zijn vader? Waren ze collega’s? Is Theo ingezet als provocateur door de BVD/AIVD?  Dat soort vragen. Helaas vinden de media dat niet interessant. En ook dat doet mijn aluhoedje weer tintelen. Zeker sinds Snowden moet het voor iedere nieuwsjunk toch evident zijn dat geheime diensten nou niet direct het belang van Jan en alleman dienen. Niet dat we Snowden daarvoor nodig hadden want ook voor zijn claim to fame was al duidelijk dat 99% van de door de FBI verhinderde terreurcomplotten geheel en al gefabriceerd worden door diezelfde FBI. De wereld kent een hele hoop geheim agenten met hele hoge geheime budgetten die de war on terror legitimeren terwijl slechts weinigen de ambitie koesteren om martelaar te worden. Ter vergelijking: ISIS zou 1000 strijders tellen terwijl alleen de VS al minstens 4.9 miljoen mensen met top security clearance kent. Da’s een ietwat scheve verhouding, vindt u ook niet?

Het Centrum Indoctrinatie en Desinformatie Israël (CIDI) denkt daar klaarblijkelijk anders over. De directeur daarvan, Esther Voet, blogt op TPO dat Joden “de lakmoesproef zijn” en dat “terrorisme” breder moet worden aangepakt. Niks over beroepsrisico, niks over Mossad-connecties maar een pleidooi voor meer bevoegdheden voor de AIVD. Hoe goed de AIVD in “terroristen” oppakken hebben we met kerst 2010 gezien toen 12 mensen om niks werden opgepakt en er en passant een belwinkel werd afgebroken.

map-story-of-palestinian-nationhoodDiezelfde Esther Voet weet op twitter te melden dat Ivo O. Google verzocht heeft om “de Ware Religie” (DWR) van internet te verwijderen en dat Google daar welwillend tegenover staat. Complete quatsch natuurlijk omdat Ivo O. vandaag een Donnertje deed door te zeggen dat je mag sympathiseren met ISIS zolang je maar geen strafbare daden begaat. Bovendien host Google dewarereligie.net helemaal niet, dat doet een ander bedrijf. En het nieuwbakken recht om vergeten te worden waar Voet op zinspeelt geldt alleen voor onwelgevallige zoekresultaten die over jou gaan, niet over content van derden waar je niks mee te maken hebt maar die je wel abject vindt. Zionisten en de vrijheid van meningsuiting, het blijft lastig. Zo krijgt dit blogje ook vast weer het label antisemitisch toegedicht.

Waar Ivo O. het omgekeerde doet van wat het CIDI beweert, schiet de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) te hulp. Weer iemand die vuistdiep in de geheime diensten zit, wat is dat toch? De Nederlandse “antiterreurbaas” Dick Schoof treedt op tegen jihadsite zo bericht de Gelderlander. Wat bedoeld wordt is dat de host van DWR verzocht wordt om nog eens naar de eigen gebruiksvoorwaarden te kijken en dan te beoordelen of de content op DWR daarmee te rijmen valt. Alsof er geen grondwet en geen vrijheid van meningsuiting bestaat. Het zal wel weer niet kunnen maar ik vind het bizar dat niemand van de geachte afgevaardigde volksvertegenwoordigers Dick Schoof op het matje roept. Wijs eerst maar eens aan waar DWR oproept tot strafbare feiten, dan praten we daarna verder. O, en nu we elkaar toch spreken, wat is dat met die nauwe banden tussen uiterst rechts en de AIVD? Is dat waarom de AIVD vooral waarschuwt voor uiterst links en voor dierenactivisten? Dat dacht ik al. Fuck you.

greater-israelOp de achtergrond speelt nog een andere zaak. Die van drie “gekidnapte tieners.” Dat waren niet zomaar tieners maar de Israëlische variant op ISIS; kolonisten. Waar ISIS uit is op het Kalifaat, ijvert Israël voor Groter Israël, een gebied dat grotendeels dezelfde grond betreft. Ik kan me maar moeilijk aan de indruk onttrekken dat het Koninkrijk der Vernederlanden daar nogal partijdig in zit. En met Koninkrijk bedoel ik dan alles en iedereen die wat voorstelt in de polder, van mainstream media tot extreemrechtse politiek, allemaal lopen ze het beroepsrisico om gezien te worden als zionistische strijders. Helemaal nu het doodgezwegen wordt dat de VN bij monde van Ban Ki Moon betwijfelt dat de drie kolonisten überhaupt gekidnapt zijn.  De ophef omtrent die vermeende kidnapping komt Israël wel erg goed uit, de drie tieners zijn verder geen onschuldige kinderen maar oorlogsmisdadigers wegens landroof maar dat boeit in Vernederland vrijwel niemand. Waarom? Omdat de media aan zelfcensuur doen, ANP en alles wat daar van afgeleid is voorop. Waaronder dus The Post Online. (En nou wil ik @DrsYell nooit weer horen dat ik Petra ‘rifapen’ Kramer zou zijn. )

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie