Waarom de PvdD zich zou moeten distantiëren van de bombardementen op Gaza

fuck likoedVorig jaar december stelde mijn partij een setje beschamend ongeïnformeerde Kamervragen over de mishandeling van vee in Gaza. Dat was nadat the Guardian deze gruwelijke beelden publiceerde. De gruweldaden in die video wil ik op geen enkele wijze goedpraten maar in mijn achterhoofd knaagt de zogenaamde circle of abuse.  Kinderen die worden mishandeld door hun ouders gaan doorgaans zelf kinderen mishandelen als ze volwassen zijn. Als dat op gezinsniveau al zo is dat 70% van de mishandelde kinderen zelf mishandelaar wordt, stel je dan eens voor wat er in de hoofden van mensen gebeurt als ze al 66 jaar systematisch onderdrukt worden en er iedere 2 à 3 jaar grootschalige militaire operaties plaatsvinden waarbij het gros van de slachtoffers kind is. Als dat niet traumatiserend is dan kunnen we trauma net zo goed uit het woordenboek schrappen.

Doordat de PvdD ontzettend ongeïnformeerde vragen stelde, kreeg het humble pie te eten in de beantwoording. Net zoals Rutte niet met de mensen praat die daadwerkelijk controle hebben over het gebied waar MH17 is neergestort, praat Vernederland BV niet met de inwoners van Gaza  omdat Gaza – heel gek – verzet tegen de illegale bezettingsmacht toejuicht. “Voor de Nederlandse regering geldt een no contact policy met de de facto autoriteiten in Gaza.” Praten met de mensen die je helpt onderdrukken is immers alleen maar lastig. In onze beleving dan want een belletje van de Maleisische premier met de vermeende terroristen in Donestk heeft wel degelijk wat opgeleverd. De dag van nationale rouw die we gisteren hebben doorgemaakt en de repatriëring van de doden hebben we niet te danken aan Rutte, wel aan de moslim genaamd Najib Razak. Terwijl iedereen het druk had met de blamegame richting Poetin, haalde hij de kolen uit het vuur door mensen als mensen te behandelen.

Nu er de afgelopen twee weken zo’n 700 Palestijnen zijn afgeslacht, vond Likoed een goed idee om de PvdD eens op de eigen Kamervragen te wijzen. Het schijnt dat Hamas wat koeien geraakt heeft, doe eens boos worden was zo ongeveer de boodschap. Wat je ook van Likoed vindt, propaganda snappen ze donders goed. Waar de PvdD domme vragen stelde, ziet Likoed een ingang om Palestijnen af te schilderen als monsters. Dat ik daarvan baal is nogal een understatement.  Als de PvdD zich enigszins verdiept had in het “conflict” dan hadden ze kunnen weten dat er niks naar Gaza mag gaan zonder instemming van Israël. En het behoeft verder weinig fantasie om te beseffen dat er naast honderden dode kinderen ook dierlijke slachtoffers te betreuren zijn. Sterker nog, ook als de situatie niet escaleert in bombardementen dan nog proberen kolonisten iedere economische levensvatbaarheid in de kiem te smoren door kleinschalige Palestijnse boeren te terroriseren. Daar hoor je Likoed niet over en daar hoor je de PvdD niet over. Waar je al helemaal niemand in de Nederlandse media over hoort zijn de evidente oorlogsmisdaden zoals het beschieten van ziekenhuizen en scholen. Laat staan dat er gesproken wordt over Gaza als lab voor oneindige economische groei. Israël heeft van genocide een verdienmodel gemaakt en het enige dat wij krijgen te horen is dat Palestijnen sneller baby’s weten te maken  dan dat ze uitgeroeid kunnen worden. Brazilië dat net de Israëlische ambassadeur heeft verzocht op te rotten ziet er bijvoorbeeld geen been in om de paupers in de favela’s net zo te lijf te gaan als de verzetsstrijders in Gaza. Verzet voorkomen, tegengaan en ondermijnen is letterlijk een Israëlisch exportproduct. En alle wapens die het daarbij aanbiedt zijn inderdaad uitgebreid getest in Gaza. Israël heeft zelfs oorlogsfilosofen in dienst die mijmeren dat ieder Arabisch dorp er uit zou moeten zien als het oefendorp, dood en levenloos. Ik zou willen dat het mijn zieke verzinsel was maar dat is het dus niet. Israël is het thuisland van het militair-industriële complex en de PvdD zou daar net zo hard tegen moeten ageren als tegen de bio-industrie.

Update: Esther Ouwehand delivers.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie