Israël

palestine-loss-of-landIsraël, al zolang die clusterfuck bestaat is het een ehm clusterfuck. Het hele concept Israël (een staat van slechts een halve eeuw oud) heeft zich ontpopt als precies dezelfde kwaal waarvoor het een medicijn moest zijn. Na de holocaust en “dit nooit weer” heeft Israël bewezen dat je prima aan slow motion genocide kunt doen zolang je doelwit zich maar sneller voortplant dan je het uitmoordt. Dan gaan allerlei geleerde mensen roepen dat het technisch gezien geen genocide is omdat het sterftecijfer het geboortecijfer maar niet wil overtreffen. Israël denkt werkelijk dat het geen nazi-staat is omdat het de Palestijnen die de bombardementen, de beschietingen met tanks en de drones laat overleven. Israël is daar trots op. Het is trots op het laten creperen van bijna 2 miljoen mensen die zuchten onder een economische blokkade.

En wij pikken dat. Wij, Vernederland, met onze bek vol neoliberale vrijhandel pikken het dat Israël Palestina afknijpt en afperst. Netanyahu noemt dat “calorieën tellen” en het eens in de zoveel jaar afslachten van tig kinderen noemt hij “het gras maaien.” Sterker nog, we kijken geïnteresseerd toe hoe Israël het gras maait. Ik durft te weddden dat Rutte alleen maar jaloers is op Netanyahu omdat hij (nog) niet dissidenten kan gaan uitmoorden.

De “oorlog” in Gaza gaat niet over Hamas, het gaat niet over raketten die amper impact hebben en het gaat al helemaal niet over de veiligheid van Israël. De veiligheid van Israël is helemaal geen issue. Israël krijgt dik drie miljard per jaar om zich met kruisraketten te “verdedigen” tegen bijna losse flodders die amper een putje in een wegdek slaan. Als er een demonstratie tegen de oorlog gaande is dan slaan Bibi-gezinden liever linkse joden in elkaar dan dat ze vluchten voor het luchtalarm.

Hamas heeft een grote waffel ja. Dat schreeuwt op papier dat Israël van de kaart geveegd dient te worden. Ze hebben er alleen de middelen niet voor. Andersom is het anders. Israël heeft dat wel maar dat is op de lange termijn niet lucratief. Gaza als lab voor de politiestaat is dat wel. En dat is wat er mis is met Israël. Een staat die geboren is om onder andere mijn voorouders te bevrijden doet zhaar best  om paupers en/of moslims onder de duim te houden.

Ik ben opgevoed met de gedachte dat Israël liefde voor het leven is maar in werkelijkheid blinkt het uit in onderdrukking van de dissidenten. En dat is, misselijkmakend maar waar, een succesvol exportproduct.


 

 

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie