Kritische vragen over het systeem worden niet toegestaan, dus worden ze niet gesteld

blockspamDe vermeende “pro-Hamas”-beweging genaamd AFA was gisteren in Den Haag om te demonstreren tegen racisme en extreemrechts. En dus kwam de Roze Khmer zuigen en sarren. Dat werd gek genoeg niet gewaardeerd. Heel raar is dat. Zo raar dat Chris Aalberts er een larmoyant blogje (TPO-alert) over schreef. De koene ridders die namens het systeem aanwezig waren om de zooi voor schut te zetten stuitten op weerstand en dat zou een bedreiging voor de persvrijheid zijn. Dan heb je dus geen kaas gegeten van de begrippen persvrijheid en censuur. Beide kunnen alleen in het geding zijn als de staat media censureert, niet wanneer demonstranten zich niet laten lenen voor een geknipt en geplakt itempje van hooguit drie minuten waarin ze belachelijk worden gemaakt.

Fuck Pownews is ook vrijheid van meningsuiting en die fuckers boycotten is ieders goed recht. Vervelend voor hunnie weliswaar maar daarom niet minder legitiem. Net zoals je niet verplicht bent om met de pliesie te praten, ben je niet verplicht om met de media te praten. En aangezien de Roze Khmer het beste gedijt wanneer de geïnterviewde doodstil naar de camera staart als ware zhij een haas die gebiologeerd is door de koplampen van een aanstromende auto, is domweg zwijgen geen optie. Verzet is dat wel. Demonstranten te kijk zetten heeft net zomin iets te maken met persvrijheid als het stalken van beroemdheden door paparazzi’s. Wat de Roze Khmer tracht te doen lijkt veel eerder op de Fappening. Het doel is mensen te kijk zetten, niet verslaggeving.  Laat staan dat er met een kritische blik naar het systeem gekeken wordt.

Dat is een wonderlijk soort wegkijken omdat het kapitalisme sinds de val van Lehman Brothers op z’n gat ligt. Ondanks tien jaar van botte bezuinigingen is de staatsschuld alleen maar gestegen. Waarom? Omdat we de ene na de andere bank een bailout geven. Daarom. We trekken met z’n allen al zes jaar lang aan een dood paard en de zogenaamde kritische media vertellen u dat dat goed is. Ze vertellen u ook dat oneindige economische groei op een planeet van beperkte omvang kan bestaan. Dat is niet het geval. Het is wiskundig onmogelijk en sociaal-maatschappelijk totaal onwenselijk. Oneindige economische groei aanhangen betekent de planeet kanker toewensen. Met quantitative easing als chemotherapie. En daar wil de gevestigde orde geen vragen over horen. Omdat het kapitalisme nou eenmaal niet bevraagd mag worden. Geen kritiek op wat too big to fail is graag en anders block ik je. Zo denkt Chris Aalberts. En dat vindt hij geen inperking van mijn persvrijheid. Maar o wee als ik of mijn kennissen hem of zijn collega’s niet te woord wensen te staan. Dan is het bal. Fuck off.

 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie