Ramkoers

De geschiedenis leert ons dat de politie altijd de kant van de fascisten kiest. Dat was zo in de Tweede Wereldoorlog (pdf-alarm), dat blijkt in Griekenland waar zeker 50% van de agenten Golden Dawn stemt en waar de de politie volgens Amnesty International bovendien collaboreert met diezelfde fascistische partij en het blijkt in Amerika waar de politievakbond vierkant achter Donald Trump staat. Overal ter wereld is het hetzelfde liedje. De politie presenteert zichzelf als de sterke man en daarom kiezen ze ook partij voor kandidaten die zich als sterke man presenteren.

Dat mag niet verbazingwekkend zijn. Wie de oorsprong van de politie kent, weet dat de politie is opgericht om dissidenten onder de duim te houden om de status quo te beschermen. De openbare orde die de politie zegt te beschermen is niks anders anders dan het beschermen van de belangen van de machtshebbers. De politie is niet opgericht om waakzaam en dienstbaar te zijn, maar om het plebs onder de duim te houden. Het is geen toeval dat de politie pas is opgericht in de periode van 1825 tot 1855. De machthebbers zagen de bui hangen en daarom gingen ze witte mensen betalen om zwarte mensen onder de duim te houden. Het is een publiek geheim dat de politie een geïnstitutionaliseerde vorm van slavenpatrouilles is. De politie is er niet om de veiligheid van iedereen te garanderen, de politie is er om ervoor te zorgen dat de rijken rijk blijven en de armen arm.

Het uitvloeisel daarvan hebben we in Den Haag gezien tijdens een mars van Pegida. Vier antifascisten hebben het gewaagd om fascisten te bestrijden door met een kano het protest van de fascistische beweging Pegida te verstoren.  De politie heeft een rondvaartboot gevorderd waarmee ze een ramkoers hebben ingezet. Het Algemeen Dagblad presenteerde eerst de feiten. “De politie heeft met opzet een rondvaartboot over 2 kano’s van tegendemonstranten laten varen.”  Na een tweet van de politie Den Haag werd die kop en het hele verhaal aangepast. Ineens zou de kano uit zichzelf zomaar gekanteld zijn waardoor de inzittenden kopje onder gingen. Toch wijzen beelden van de NOS op het tegendeel. De door de politie gevorderde boot ligt plankgas op ramkoers met de kano. De politie neemt daarbij een onaanvaardbaar risico omdat de schroef van een schip prima dienst kan doen als een gehaktmolen zodra het in aanraking komt met mensen.

Helaas heeft de NOS het moment suprême net gemist met hun 40 seconden video maar het staat buiten kijf dat de politie een optocht van een handvol fascisten geen verstoring van de openbare orde vindt en de tegendemonstratie van vier anti-fascisten wel.  De politie kiest altijd de kant van de fascisten.  En het verwijt dat dat vier mensen in twee kano’s de openbare orde verstoorden is belachelijk. Demonstreren is synoniem aan de openbare orde verstoren.

 

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.