Extreem Medeplichtig

liberal“Twee maanden geleden werd de cover van Nieuwe Revu opgesierd door een agressief ogende, kale man. […] De bezorgde burger radicaliseert stond er ietwat eufemistisch onder de foto.” Om het allemaal fair and balanced te houden had Nieuwe Revu vorige week een werkelijk panisch coververhaal over extreemlinks zo legt de hoofdredacteur uit in “deze week op de redactie”. Toegegeven, hij schrijft ook dat enge neonazi’s gewoon moeten opflikkeren maar daarna vervolgt hij “hoe link extreemlinks leest u op pagina 26 en verder“.

Tsja… Laat dat enorm linke extreemlinks nou eens de eerste en laatste verdedigingslinie zijn tegen types die je volgens Nieuwe Revu “niet in een donker steegje wilt tegenkomen”. Niemand in Nederland keert zich tegen de zogeheten bezorgde burgers behalve “extreemlinks”  De politie al helemaal niet, want die kiest altijd partij voor de fascisten. Net zoals de Hans Jansen-fanboys van de AIVD dat doen.

De Nieuwe Revu gooit “communisten, socialisten, antifascisten, asielextremisten, dierenactivisten, anarchisten, milieufanaten, krakers en talloze andere linkse idealisten” op één hoop, net zoals Volkskrant dat doet, en verklaart hen vervolgens tot een nog grotere dreiging dan de vermeende islamisering. De Nieuwe Revu vraagt zich niet af waarom je een “asielextremist” bent als je ooit #refugeeswelcome hebt getwitterd terwijl je geen extremist wordt genoemd als je stelt dat het allemaal “rapefugees” zijn. Noch staan ze erbij stil dat de geïnstitutionaliseerde verkrachtingscultuur toch echt een wit fenomeen is. Van de beschamende presidentskandidatuur van Donald Trump tot de Oktoberfesten tot Vindicat. Om over rooms-katholieke pedopriesters nog maar te zwijgen. En over protestantse pedofielen ook trouwens. En over Jimmy Saville ook geen kwaad woord.

De extreemrechtse consensus is dat seksueel misbruik een exclusief islamitisch probleem is en dat politiek gemotiveerd geweld exclusief links is. Dat er in Amerika ongeveer dagelijks een extreemrechtse terrorist zijn AR-15 op niets vermoedende omstanders leegt is een irrelevant incident. Dat de PVV-jugend tientallen raadsvergaderingen en inspraakavonden over een eventueel azc heeft verstoord met rellen, spreekkoren en vuurwerkbomen doet ook niet ter zake. Nee, het echte probleem is dat antifascisten één raadsvergadering hebben verstoord door luidkeels te roepen dat kinderen opsluiten onaanvaardbaar is. Dat deden ze overigens niet door hun tegenstanders het spreken onmogelijk te maken door DAAR MOET EEN PIEMEL IN te scanderen, maar door gewoon beheerst het woord te nemen en een spandoek omhoog te houden. Het enige dat Joke Kaviaar cum suis kwalijk valt te nemen is dat zij en haar kameraden na haar volstrekt redelijk bijdrage aan het debat (“mensenrechten zijn veel meer waard dan één of ander bestemmingsplan”) STOP KAMP ZEIST gingen scanderen. Dat was niet helemaal netjes, maar daarmee is niemand het woord ontnomen of het spreken onmogelijk gemaakt zoals we wel bij tig inspraakavonden voor “bezorgde burgers” hebben gezien.

Tegen die achtergrond en tegen een achtergrond van tig islamofobe “incidenten” per jaar, komt Nieuwe Revu aanzetten met een alarmistisch artikel over “één of twee” gewelddadige extreemlinkse types. De Nieuwe Revu klopt daarbij ook nog eens de mythe op dat een mars van de neonazi’s van Pegida gevaar zou lopen door een vermeende bom terwijl dat al lang is ontkracht. Een rookbom is ondanks de benaming geen explosief en de vermeende verstrekkende gevolgen waar Nieuwe Revu over panikeert beperken zich tot, de naam zegt het al, rook.

De Nieuwe Revu waarschuwt voor een “turf war” door extreemlinks dat de straten wil veroveren op extreemrechts. Ik zou willen dat die strijd daadwerkelijke gaande was want we hebben te maken met allerlei extreemrechtse knokploegen die de politie als hun ogen en oren ziet. Je kunt je anno 2016 ouderwets fascistisch Landstorm noemen en dan nog portretteren de media je als bezorgde burger. Maar o wee als je het waagt om nazi’s op hun bek te rammen. Dan sleept Nieuwe Revu de Rote Armee Fraktion er met de haren bij om aan te tonen hoe gevaarlijk je bent. Daarbij vergeten ze de zogenaamde Dönermoorden te noemen. De Dönermoorden moesten wel een Turks complot zijn aldus de Duitse politie. Maar uiteindelijk bleken drie nazi’s de daders. Doordat de Nieuwe Revu onder de noemer Extreem Link apestront gaat over de vermeende dreiging van extreemlinks, is het extreem medeplichtig aan de opmars van extreemrechts dat met vaste regelmaat en met politiebescherming door de straten marcheert.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.