Emojigeddon

161023-walkingdead-spookyNadat ik op mijn 21e uit de kast kwam als trans, verloor ik al snel mijn “vaste baan” omdat de christenhonden in de rubberfabriek waar ik werkte in de Bethelkerk gingen bidden dat ik maar spoedig verlost mocht worden van de duivel die in mij gevaren was, hetgeen leidde tot een zogeheten arbeidsconflict waardoor de arbeidsrelatie verstoord werd. De zitting op de rechtbank duurde ongeveer een kwartier en daarna was mijn “vaste contract” ontbonden.  Het UWV verwees me naar een re-integratietraject, en het re-integratietraject verwees me naar een opleiding. Ik wilde naar het MBO omdat ik wist dat dat vergoed zou worden door de staat, maar omdat dat beneden mijn niveau was moest ik beslist naar het HBO. Als “uitwonend kind” met bovengemiddeld vermogende ouders kwam ik niet in aanmerking voor een aanvullende beurs en daarom heb ik nu een studieschuld. Omdat je van een basisbeurs nou eenmaal niet de hypotheek en een opleiding kunt betalen.

Dat een transseksueel in transitie verplichten om zich godganse dagen te begeven onder pubers waarschijnlijk uitdraait op een fiasco, daar had niemand bij stilgestaan. Ik ook niet, overmoedig als ik was. Maar wat me het meest teleurgesteld heeft waren de lessen waar ik het meest naar uitkeek. Aangezien ik zo ongeveer uit de prehistorie kom, had ik afgezien van een buitenschoolse cursus programmeren in BASIC van Scheidegger nog nooit enige computerlessen gehad.  Dat zou gaan veranderen toen ik aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden ging studeren. Dat was een grotere deceptie dan denken dat je wel even een opleiding kunt voltooien terwijl je probeert te gaan leven in het gewenste geslacht en je jezelf niet mag scheren omdat er dagelijks een uur lang naalden in je gezicht moeten worden gestoken teneinde die vermaledijde baardgroei te elimineren.

Toen de eerste computerles letterlijk ging over het opstarten en het afsluiten van een PC die Windows 95 draait, was ik enorm teleurgesteld. De tweede les was echter de druppel. De docent gaf ons de opdracht om een opstel te schrijven over de stelling dat emotes de taal van de toekomst zouden zijn. Ik heb de beste man uitgekafferd door hem compleet voor gek te verklaren en ik ben opgestaan om nooit weer naar zijn klas terug te keren. Het zijn niet alleen zuigende pubers geweest die maakten dat mijn propedeuse een verloren zaak was, de belachelijke computerlessen hebben daar minstens zoveel aan bijgedragen.

Vijftien jaar later heten emotes emojis en zet vrijwel iedere volwassene zichzelf totaal voor gek door er uitgebreid gebruik van te maken. Volwassen mensen presteren het om te communiceren middels plaatjes. De docent die ik een totale debiel vond blijkt gelijk te hebben gekregen. En het percentage van functioneel analfabeten onder de bevolking is schrikbarend hoog. Zo’n 2.5 miljoen autochtonen(!) zijn laaggeletterd. Dat is ruim veertien procent van de bevolking. En ik durf te wedden dat het percentage PVV-aanhangers onder die groep ook schrikbarend hoog is. Al zou dat kunnen veranderen nu Jan Roos en Thierry Baudet zich gemeld hebben als reserve voor Geert Wilders. Hoe het ook zij, het is een onbetwist feit dat mannen met dure stropdassen mensen met een verstandelijke beperking makkelijk in het pak kunnen naaien. Uit een artikel van Friesch Dagblad met als kop stemrecht geeft Talanters regie over hun eigen leven blijkt dat het tegendeel van die kop waar is. Mensen met een IQ van ver beneden de honderd stemmen op de VVD omdat die letters voor veel vrije dagen zouden staan. Daarmee stemmen ze tegen hun eigen belangen en de Friese variant van het Reformatorisch Dagblad presenteert dat alsof het een feest van de democratie is.

Dat is de staat van de vermeende democratie anno 2016. Commerciële zorginstellingen die hun “cliënten” besodemieteren door ze te laten hersenspoelen door mensen in dure pakken. Dat Friesch Dagblad opschrijft dat de kiezer de baas is terwijl de doelgroep in kwestie er domweg ingeluisd wordt, mag met recht een gotspe heten.

Maar goed, dat is niet waarom ik aan deze rant begonnen ben. De reden voor dit stuk is emotes en Unicode. Unicode is wat het internet leesbaar maakt. Het Unicode consortium is een onderbezette non-profit die ervoor zorgt dat minderheidstalen ook leesbaar zijn op internet. En het binnen het Unicode consortium klinken stemmen dat ze overladen worden met verzoeken om totale bullshit te standaardiseren. Dat wordt Emojigeddon genoemd.

Emojigeddon manifesteert zich door het belachelijke idee dat emotes de homo-emancipatie zouden bevorderen, en nog veel belachelijker uit het zich door the Walking Dead dat van plan lijkt te zijn om een heel seizoen op te hangen aan een “vampire bat” omdat de hashtag #thewalkingdead automagisch vergezeld gaat met een honkbalknuppel die omwikkeld is met prikkeldraad. “We’re just getting started” belooft de serie daarbij. En daar vallen ze dan een onderbezette non-profit mee lastig. Voor een hashtag op twitter. Hooghartiger wordt het niet. Ik hoop dat ze snel een gruwelijke dood sterven want de leesbaarheid van het internet is me toch net een tikkeltje meer waard dan het goedkope effectbejag van een horrorserie.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.