De liegende brigade

liegende_brigadeIedereen die zich zorgen maakt over president-elect Donald Trump en niet over het oprukkende fascisme in Nederland moet eens onbevangen naar de intocht van Sinterklaas in Maassluis en Rotterdam kijken. Met onbevangen bedoel ik zonder enige nostalgische gevoelens over het hele kinderfeest commerciële hoogtepunt van het jaar. Als je dat doet, dan kun je niet anders concluderen dat we een ijzingwekkend staaltje politiestaat hebben gezien.

Het begon met de noodverordening die 24 uur voor de intocht werd afgekondigd en waarmee een demonstratieverbod werd ingesteld tenzij die demonstratie 48 uur van tevoren was aangemeld. Nou ben ik geen rekenwonder maar ik weet wel dat een tijdmachine nog niet bestaat. 24 Uur van tevoren eisen dat demonstraties gisteren hadden moeten worden aangekondigd, is een eis waar niemand aan kan voldoen.

De noodverordening stelde dat “extreemlinkse” demonstraties een aanzuigende werking hebben op extreemrechts. Wat er precies extreemlinks is aan antiracisme snap ik ik niet, maar ik weet wel dat het hele argument van een aanzuigende werking complete kul is omdat de neonazi’s van de NVU ronduit welkom waren. Zo welkom dat ze zelfs een politie-escorte kregen. Het is even huiveringwekkend als dat het waar is dat Sinterklaas dezelfde ontvangst kreeg als de mensen die op z’n minst uit zijn op een rassenoorlog en die als het even kan genocide willen bewerkstelligen.

De NOS kwam compleet klaar op de angstaanjagende repressie door een idolaat artikel te publiceren over hoe de politie antiracisten steeds een stap voor bleef. Door ze helemaal het schompes te timmeren, wat mogelijk werd gemaakt door massasurveillance op internet. De NOS gaf wel het woord aan een nazi-Piet van de NVU (nazi-Pieten herken je door het gebrek aan rode lippenstift),  maar niet aan één van de 200 gemolesteerde tegendemonstranten. Wie het nieuws van alle kanten wil, zoals de NPO dat claimt te vertegenwoordigen, was aangewezen op Twitter, Facebook en Youtube.

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, was er ook nog @teamparaatheid, de vliegende brigade van de politie Rotterdam. Die posten zonder gêne een foto van de hele knokploeg in blackface. Nadat ze daar kritiek op kregen, werden niet alleen honderden twitteraars geblockt, maar ontpopte de vliegende brigade zich ook als liegende brigade. Ze gingen ineens beweren dat de foto niet van hen afkomstig was.

Dat is niet hun grootste leugen. De grootste leugen is dat er te weinig menskracht zou zijn om 200 antiracisten hun grondwettelijke rechten te gunnen. 200 Mensen met grof geweld afvoeren is echt meer werk dan 200 mensen gebruik te laten maken van de vrijheden die ze horen te hebben. Alleen gaat dat niet gebeuren zolang er in iedere agent een Donald Trump schuilt.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.